SUV en crossover doen het goed

In Europa zijn vorig jaar rond de 2,5 miljoen SUV’s of crossovers verkocht, dat is 21 procent meer dan in 2013. Eén op de vijf autokopers kiest nu voor zo’n model terwijl dat in het voorafgaande jaar nog 17 procent was. In China is dit segment overigens inmiddels goed voor 26 procent van de markt.

Dat blijkt uit cijfers van JATO Dynamics. SUV’s en crossovers doen het daarmee veel beter dan de Europese automarkt als geheel want daar bleef de groei beperkt tot net vijf procent. De best-verkochte SUV was de Nissan Quasqai die concurrenten als de VW Tiguan en de Toyota RAV4 op flinke afstand wist te houden. Renault-Nissan doet het ook verder goed want het is in de top tien verder vertegenwoordigd met de Renault Captur, de Dacia Duster en de Nissan Juke.

SUV’s en crossovers verkopen goed, maar moeten toch wat groei betreft hun meerdere erkennen in elektrische auto’s. Daar werden er vorig jaar in Europa 60.408 van verkocht, een toename met bijna 80 procent op jaarbasis. Het marktaandeel blijft voorshands echter beperkt tot 0,47 procent wat wel weer bijna dubbel zoveel is als de 0,28 procent van 2013.

SUV en crossover doen het goed - Automobielmanagement.nl

SUV en crossover doen het goed

In Europa zijn vorig jaar rond de 2,5 miljoen SUV’s of crossovers verkocht, dat is 21 procent meer dan in 2013. Eén op de vijf autokopers kiest nu voor zo’n model terwijl dat in het voorafgaande jaar nog 17 procent was. In China is dit segment overigens inmiddels goed voor 26 procent van de markt.

Dat blijkt uit cijfers van JATO Dynamics. SUV’s en crossovers doen het daarmee veel beter dan de Europese automarkt als geheel want daar bleef de groei beperkt tot net vijf procent. De best-verkochte SUV was de Nissan Quasqai die concurrenten als de VW Tiguan en de Toyota RAV4 op flinke afstand wist te houden. Renault-Nissan doet het ook verder goed want het is in de top tien verder vertegenwoordigd met de Renault Captur, de Dacia Duster en de Nissan Juke.

SUV’s en crossovers verkopen goed, maar moeten toch wat groei betreft hun meerdere erkennen in elektrische auto’s. Daar werden er vorig jaar in Europa 60.408 van verkocht, een toename met bijna 80 procent op jaarbasis. Het marktaandeel blijft voorshands echter beperkt tot 0,47 procent wat wel weer bijna dubbel zoveel is als de 0,28 procent van 2013.