De start van de massaproductie was een bijzonder geïmproviseerde onderneming, en een tekort aan materialen zorgde in de maanden daarop opnieuw voor vele onderbrekingen. Toch waren de eerste exemplaren van de Kever een visueel symbool van hoop: een nieuw begin voor de autofabriek in Wolfsburg onder Brits gezag. In oktober 1949 ging het bedrijf over in Duitse handen en wordt als de start van het Duitse Wirtschaftswunder gezien. In Nederland was Ben Pon er snel bij en haalde de auto naar ons land. In 1947 ging het om negen stuks tegen een prijs van 2775 gulden. De populariteit bleek ongekend wat zich ook al snel in de prijs vertaalde. Maart 1948 was dit al f 3.375. Een jaar later f 3.860 en in 1950 (april) al f 4.125

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding