De dochter van het Chinese Geely wist in 2015 haar winst te verdrievoudigen, tot omgerekend zevenhonderd miljoen euro. De omzet steeg met bijna twintig procent. In aantallen gemeten zette Volvo een record neer in zijn eigen geschiedenis: ruim 503 duizend auto’s, dankzij een plus van zo’n acht procent. Daarmee is wat het management betreft de koek nog niet op, want de lat is gelegd op achthonderdduizend verkochte auto’s in 2020.

Topman Hakan Samuelsson zei bij de presentatie dat de fraaie cijfers de financiële middelen opleveren om Volvo op te stoten in de vaart der volkeren. Het merk trekt acht miljard euro uit voor een grote veranderingsfase, om binnen afzienbare tijd wereldwijd een premiumspeler te zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding