Over de eerste twee maanden van dit jaar komt de groei van de automarkt in Frankrijk daarmee uit op bijna 9 procent.

Vooral Renault weet goed van de sterke markt te profiteren met een toename van bijna 15 procent in februari. Het andere thuisbedrijf PSA Peugeot-Citroën blijft echter met net geen 9 procent een stuk onder het gemiddelde. Volkswagen scoort nog iets slechter maar wist in Frankrijk ondanks het dieselschandaal toch nog altijd 8 procent meer auto’s te verkopen dan in februari 2015. Verder doen vooral Skoda, Kia, BMW, Fiat, Jeep en toch ook Audi het uitstekend bij de Franse autokopers.

De auto-organisatie Comité des constructeurs Français d’automobiles (CCFA) denkt overigens niet dat deze cijfers ook de norm zijn voor de rest van het jaar. De verwachting is daar nog altijd dat de groei uiteindelijk rond een procent of twee zal uitkomen, na een toename met bijna 7 procent in 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding