Belgische automarkt maakt ‘spectaculaire sprong’

In België zijn in mei liefst 20 procent meer nieuwe personenauto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Autofederatie Febiac spreekt dan ook van een spectaculaire sprong voorwaarts.

In totaal werden de afgelopen maand 48.856 nieuwe auto’s ingeschreven. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de Belgische markt daarmee op 254.334 stuks, een toename met ruim zes procent. Ook de verkopen van lichte bestelwagens lopen prima met vorige maand een groei van 12 procent. Bovendien namen de verkopen van motorfietsen eveneens met ruim 12 procent toe.

Febiac schrijft de goede cijfers voor een flink deel toe aan de geslaagde autosalon van Brussel. "Het effect is op dit ogenblik onmiskenbaar, zowel in de automarkt als bij de gemotoriseerde tweewielers die recent extra aandacht genoten via de promotieacties rond de Week van de Motor." Dat ook de markt voor vrachtauto’s er redelijk bij ligt, heeft volgens Febiac te maken met de de invoering van de kilometerheffing voor zware voertuigen in Vlaanderen die vrachtauto’s van de jongste generatie bevoordeelt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt maakt ‘spectaculaire sprong’ - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt maakt ‘spectaculaire sprong’

In België zijn in mei liefst 20 procent meer nieuwe personenauto’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Autofederatie Febiac spreekt dan ook van een spectaculaire sprong voorwaarts.

In totaal werden de afgelopen maand 48.856 nieuwe auto’s ingeschreven. Over de eerste vijf maanden van dit jaar komt de Belgische markt daarmee op 254.334 stuks, een toename met ruim zes procent. Ook de verkopen van lichte bestelwagens lopen prima met vorige maand een groei van 12 procent. Bovendien namen de verkopen van motorfietsen eveneens met ruim 12 procent toe.

Febiac schrijft de goede cijfers voor een flink deel toe aan de geslaagde autosalon van Brussel. "Het effect is op dit ogenblik onmiskenbaar, zowel in de automarkt als bij de gemotoriseerde tweewielers die recent extra aandacht genoten via de promotieacties rond de Week van de Motor." Dat ook de markt voor vrachtauto’s er redelijk bij ligt, heeft volgens Febiac te maken met de de invoering van de kilometerheffing voor zware voertuigen in Vlaanderen die vrachtauto’s van de jongste generatie bevoordeelt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding