Mercedes loopt verder uit op BMW

BMW heeft in de eerste jaarhelft 986.557 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 5,8 procent meer dan een jaar eerder, waarmee de kloof met aardsrivaal Mercedes-Benz weer een stuk groter is geworden.

De Daimler dochter meldde eerder dat het voor het eerst in de geschiedenis in een half jaar meer dan een miljoen auto’s had afgezet, 12 procent meer op jaarbasis. Ook in de maand juni deed Mercedes-Benz het met 11 procent groei nog altijd beter dan de plus van 9,7 procent bij BMW.

Mercedes lijkt er daarmee dit jaar al in te slagen BMW te verslaan wat jaar-verkoopcijfers betreft terwijl dat oorspronkelijk pas voor 2020 als doel was gesteld. Daimler heeft verder meegedeeld dat de operationele winst over het halfjaar hoger zal uitkomen dan wat analisten voorspellen. BMW heeft op haar beurt aan de cijfers toegevoegd dat het al 5.000 bestellingen binnen heeft voor de vernieuwde i3 voordat dat model deze maand beschikbaar kwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Mercedes loopt verder uit op BMW - Automobielmanagement.nl

Mercedes loopt verder uit op BMW

BMW heeft in de eerste jaarhelft 986.557 nieuwe personenauto’s verkocht. Dat is 5,8 procent meer dan een jaar eerder, waarmee de kloof met aardsrivaal Mercedes-Benz weer een stuk groter is geworden.

De Daimler dochter meldde eerder dat het voor het eerst in de geschiedenis in een half jaar meer dan een miljoen auto’s had afgezet, 12 procent meer op jaarbasis. Ook in de maand juni deed Mercedes-Benz het met 11 procent groei nog altijd beter dan de plus van 9,7 procent bij BMW.

Mercedes lijkt er daarmee dit jaar al in te slagen BMW te verslaan wat jaar-verkoopcijfers betreft terwijl dat oorspronkelijk pas voor 2020 als doel was gesteld. Daimler heeft verder meegedeeld dat de operationele winst over het halfjaar hoger zal uitkomen dan wat analisten voorspellen. BMW heeft op haar beurt aan de cijfers toegevoegd dat het al 5.000 bestellingen binnen heeft voor de vernieuwde i3 voordat dat model deze maand beschikbaar kwam.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding