Bij bestelwagens is sprake van een nog sterkere toename want daarvan werden er in september 19 procent meer verkocht dan een jaar eerder. De markt voor lichte bestelwagens vertoont daarmee al sinds november 2014 een onafgebroken groei. Verder werden er opeens bijna 40 procent meer motorfietsen verkocht, na een paar maanden waarin de afzet daarvan wat kwakkelde.

"De inschrijvingen van nieuwe voertuigen in België toonden de voorbije maand september een perfecte continuïteit met die van de maand voordien. Personenwagens, vrachtvoertuigen en motorfietsen zetten hun opmars verder. De sprong die de automarkt maakt, bedraagt ditmaal 13,7%. Een excellent resultaat voor de automobielbranche die hierbij de prognose voor het volledige jaar durft op te trekken tot naar schatting 515.000 stuks," schrijft autofederatie Febiac. De organisatie noemt verder de ontwikkeling op de motormarkt ‘een opmerkelijke sprong’.