Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

De Ford Transit is met bijna 400.000 stuks wereldwijd de bestverkopende serie bestelauto’s in 2015. Vooral in Amerika plusten de verkopen in dat jaar fors: 31 procent. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit.

Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

Ook het aandeel van de hele Transit-range op de Europese markt steeg: van 10,8 naar 12,9 procent. Dit maakt Ford het bestverkopende merk voor bedrijfswagens in Europa. Vooral de Transit Custom doet het goed: in de eerste drie kwartalen van 2016 steeg de verkoop met 23 procent tot 89.800 eenheden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nu is Ford een van de weinige merken die de Transit wereldwijd aanbiedt, tot in China aan toe. "Terwijl andere fabrikanten hun reeks bestelauto’s slechts regionaal aanbieden, heeft Ford de code gekraakt wat betreft het ontwikkelen van een globale architectuur die kan worden aangepast aan regionale behoeften", aldus Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford.

Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren van de Transit en de Transit Custom geproduceerd. Volgens Ford is het succes ook te danken aan de lage cost of ownership. De nieuwe EcoBlue Euro 6 dieselmotoren zijn zuinig en het onderhoudsinterval is om de 60.000 kilometer of om de twee jaar.

Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld - Automobielmanagement.nl

Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

De Ford Transit is met bijna 400.000 stuks wereldwijd de bestverkopende serie bestelauto’s in 2015. Vooral in Amerika plusten de verkopen in dat jaar fors: 31 procent. Dit blijkt uit de wereldwijde registratiegegevens voor nieuwe voertuigen van IHS Markit.

Ford Transit best verkochte bestelauto ter wereld

Ook het aandeel van de hele Transit-range op de Europese markt steeg: van 10,8 naar 12,9 procent. Dit maakt Ford het bestverkopende merk voor bedrijfswagens in Europa. Vooral de Transit Custom doet het goed: in de eerste drie kwartalen van 2016 steeg de verkoop met 23 procent tot 89.800 eenheden ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Nu is Ford een van de weinige merken die de Transit wereldwijd aanbiedt, tot in China aan toe. "Terwijl andere fabrikanten hun reeks bestelauto’s slechts regionaal aanbieden, heeft Ford de code gekraakt wat betreft het ontwikkelen van een globale architectuur die kan worden aangepast aan regionale behoeften", aldus Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford.

Er zijn inmiddels meer dan 8 miljoen exemplaren van de Transit en de Transit Custom geproduceerd. Volgens Ford is het succes ook te danken aan de lage cost of ownership. De nieuwe EcoBlue Euro 6 dieselmotoren zijn zuinig en het onderhoudsinterval is om de 60.000 kilometer of om de twee jaar.