Na tien maanden is het verschil nog maar 9.000 auto’s in het voordeel van de Duitsers. Vorig jaar rond dezelfde tijd was het verschil nog ruim 166.000 maar toen lag Toyota aan kop.

Volkswagen streefde Toyota in de maand oktober voorbij met een toename van 4,7 procent bij de wereldwijde verkopen. Daarmee kwam het Duitse concern over de eerste tien maanden uit op 8.479.600 eenheden. De Japanners kwamen in oktober op nagenoeg hetzelfde peil als vorig jaar uit en staan daarmee na tien maanden op 8.470.699. Beide concerns komen daarmee dit jaar in ieder geval weer ruim boven de 10 miljoen uit.

Volkswagen dankt de aanhoudende groei vooral aan het succes in China waar Toyota juist een beetje tot stilstand is gekomen. Overigens zal General Motors ook dit jaar blijven steken op de derde plaats want dat kwam over tien maanden niet verder dan 7.978.976 auto’s.