Lancia verkoopt dubbel zo veel auto’s als Alfa Romeo

Lancia heeft vorig jaar, althans in Italië, bijna twee keer zo veel auto’s verkocht als Alfa Romeo. Het van de markt verdwijnende Lancia kwam op 65.700 auto’s terwijl Alfa Romeo bleef steken op 36.200.

Beide merken boekten wel een sterke groei vergeleken met 2015, bij Lancia met 16,5 procent en bij Alfa met ruim 19 procent.

Fiat Chrysler Automobiles als geheel blijft ook de onbetwiste marktleider op de Italiaanse ‘thuismarkt’. De groep verkocht er 528.000 nieuwe auto’s, een toename met ruim 18 procent terwijl de markt als geheel met net geen 16 procent groeide. De FCA-merken hebben daarmee gezamenlijk een marktaandeel van 29 procent. De drie meest verkochte auto’s in Italië komen van FCA, namelijk de Fiat Panda, Lancia Ypsilon en Fiat 500L. In de top tien is Fiat Chrysler Automobiles met zes modellen vertegenwoordigd. Verder is de Lancia Ypsilon ook de meest verkochte auto in het B-segment met een aandeel van bijna 14 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lancia verkoopt dubbel zo veel auto’s als Alfa Romeo - Automobielmanagement.nl

Lancia verkoopt dubbel zo veel auto’s als Alfa Romeo

Lancia heeft vorig jaar, althans in Italië, bijna twee keer zo veel auto’s verkocht als Alfa Romeo. Het van de markt verdwijnende Lancia kwam op 65.700 auto’s terwijl Alfa Romeo bleef steken op 36.200.

Beide merken boekten wel een sterke groei vergeleken met 2015, bij Lancia met 16,5 procent en bij Alfa met ruim 19 procent.

Fiat Chrysler Automobiles als geheel blijft ook de onbetwiste marktleider op de Italiaanse ‘thuismarkt’. De groep verkocht er 528.000 nieuwe auto’s, een toename met ruim 18 procent terwijl de markt als geheel met net geen 16 procent groeide. De FCA-merken hebben daarmee gezamenlijk een marktaandeel van 29 procent. De drie meest verkochte auto’s in Italië komen van FCA, namelijk de Fiat Panda, Lancia Ypsilon en Fiat 500L. In de top tien is Fiat Chrysler Automobiles met zes modellen vertegenwoordigd. Verder is de Lancia Ypsilon ook de meest verkochte auto in het B-segment met een aandeel van bijna 14 procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding