Dat is voor het eerst dat minder dan de helft van de nieuwe auto’s een diesel is. In januari 2016 was nog bijna 52 procent een diesel, in het jaar daarvoor bijna 60 procent. Het aandeel elektrische auto’s is vergeleken met vorig jaar toegenomen van 1 naar 1,5 procent terwijl het aandeel hybride voertuigen gelijk is gebleven op rond de 4,3 procent.

De Franse automarkt is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een groei van bijna elf procent voor zowel personenauto’s als bestelwagens. In totaal werden er ruim 153.000 nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Renault, dat tijden in de malaise zat, zet met een groei van ruim 15 procent een opvallend sterke prestatie neer. Bij stalgenoot Dacia bleven de verkopen echter stabiel vergeleken bij een jaar geleden. Peugeot zit met bijna 14 procent hogere verkopen ook goed boven de trend terwijl Citroën met 10 procent groei de markt precies volgt. In de Top Tien, die wordt aangevoerd door de Renault Clio IV, staan alleen maar Franse modellen, als Dacia daar ook toe wordt gerekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding