Naast de markt voor personenauto’s is de markt voor kleinere bestelwagens ook met ruim vier procent gekrompen. Wel is het zo dat de vraag naar elektrische en andere alternatief-aangedreven auto’s bijna de helft hoger lag.

De totale markt voor personenauto’s kwam met 83.115 stuks niet meer dan 0,3 procent lager uit dan vorig jaar februari. Dat was echter geheel te danken aan ‘fleets’ waar de afzet ruim drie procent hoger uitkwam. De particulier lijkt de weg naar de Britse showroom echter steeds minder te vinden. Directeur Mike Hawes van de Society of Motor Manufacturers and Traders is toch niet ontevreden: "Februari is altijd één van de rustigste maanden van het jaar en we gingen al uit van een stabilisatie na de recordgroei van 2016. We verwachten dat de markt in maart weer opleeft als de halfjaarlijkse uitgifte van een nieuw kentekennummer begint."

Elektrische en alternatieve voertuigen deden het bij de Britten uitstekend met een groei van bijna 49 procent naar 3.308 stuks. Het marktaandeel van deze categorie steeg daardoor van 2,7 procent in februari vorig jaar naar vier procent nu.