Sterker nog, VW is zelfs inmiddels naar de derde plaats verdreven door Renault/Nissan dankzij het meetellen van de verkopen van Mitsubishi en Avtovaz bij dat concern.

VW kon vorig jaar de kroon als grootste autobouwer weer overnemen van de eeuwige Japanse rivaal. Maar over de eerste twee maanden van het nieuwe jaar ziet het plaatje er een stuk anders uit. Toyota heeft in januari en februari 1.714.227 nieuwe auto’s geproduceerd, dat is ruim negen procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Renault/Nissan komt met Mitsubishi op 1.626.562 eenheden, eveneens een groei met ruim negen procent. Volkswagen Groep komt niet verder dan 1.500.700 auto’s, een daling van 2,6 procent vergeleken met de eerste twee maanden van 2016 en bijna 126.000 minder dan de Frans/Japanse alliantie. Bij de cijfers moet wel worden aangetekend dat het hier gaat om het aantal gebouwde nieuwe auto’s, niet om de feitelijke verkoopcijfers.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding