Daimler voert winst sterk op over Q1 2017

Daimler heeft in de eerste drie maanden van dit jaar vier miljard euro winst (EBIT) behaald terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 2,148 miljard euro was.

Daimler voert winst sterk op over Q1 2017

Mercedes-Benz droeg 2,234 miljard bij, dat is 840 miljoen meer dan een jaar eerder waardoor de winstmarge ook werd opgevoerd van 7 naar 9,8 procent. De truckdivisie leverde 668 miljoen winst op, Mercedes-Benz bestelwagens kwam op 357 miljoen.

Mercedes-Benz verkocht in dit eerste kwartaal een record aantal van 560.625 nieuwe auto’s, 16 procent meer dan een jaar geleden. In Europa werden in maart voor het eerst meer dan 100.000 Mercedessen in één maand verkocht terwijl de afzet in China met bijna 50.000 stuks 30 procent hoger uitkwam. In de VS bleef de toename echter beperkt tot 4,5 procent naar bijna 80.000 auto’s. Mercedes-Benz was al met al het best verkochte premiemerk in Duitsland, Italië, Zwitserland en ook in Japan, Canada en Australië. Britta Seeger, bestuurder Marketing & Sales: "De E-klasse sedan en estate blijven hun succesvolle weg vervolgen met in maart een groei van rond de 65 procent. De best verkopende serie van Mercedes-Benz is nu gecompleteerd met de nieuwe E-klasse cabriolet die we net op tijd voor het voorjaar hebben gepresenteerd tijdens het Autosalon van Geneve."

Daimler voert winst sterk op over Q1 2017 - Automobielmanagement.nl

Daimler voert winst sterk op over Q1 2017

Daimler heeft in de eerste drie maanden van dit jaar vier miljard euro winst (EBIT) behaald terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar nog 2,148 miljard euro was.

Daimler voert winst sterk op over Q1 2017

Mercedes-Benz droeg 2,234 miljard bij, dat is 840 miljoen meer dan een jaar eerder waardoor de winstmarge ook werd opgevoerd van 7 naar 9,8 procent. De truckdivisie leverde 668 miljoen winst op, Mercedes-Benz bestelwagens kwam op 357 miljoen.

Mercedes-Benz verkocht in dit eerste kwartaal een record aantal van 560.625 nieuwe auto’s, 16 procent meer dan een jaar geleden. In Europa werden in maart voor het eerst meer dan 100.000 Mercedessen in één maand verkocht terwijl de afzet in China met bijna 50.000 stuks 30 procent hoger uitkwam. In de VS bleef de toename echter beperkt tot 4,5 procent naar bijna 80.000 auto’s. Mercedes-Benz was al met al het best verkochte premiemerk in Duitsland, Italië, Zwitserland en ook in Japan, Canada en Australië. Britta Seeger, bestuurder Marketing & Sales: "De E-klasse sedan en estate blijven hun succesvolle weg vervolgen met in maart een groei van rond de 65 procent. De best verkopende serie van Mercedes-Benz is nu gecompleteerd met de nieuwe E-klasse cabriolet die we net op tijd voor het voorjaar hebben gepresenteerd tijdens het Autosalon van Geneve."