Dat is 4,5 procent meer dan in 2015, meldt de International Organization of Motor Vehicle Manufacturers OIA. China nam daarvan ruim 28,1 miljoen stuks voor haar rekening, een groei met een sterke 14,5 procent. De Verenigde Staten blijven inmiddels ver achter met 12,2 miljoen wat ook vrijwel even veel was als in het voorafgaande jaar. Derde op de internationale ranglijst is Japan met 9,2 miljoen stuks, dat is bijna een procent minder dan in 2015. Duitsland staat met ruim zes miljoen op de volgende plaats terwijl India met bijna 4,5 miljoen een stijging met bijna acht procent laat zien. India is daarmee ook Zuid-Korea voorbij gestreefd want dat komt na een daling met ruim zeven procent niet verder dan 4,23 miljoen exemplaren. Het vooral door president Donald Trump verguisde Mexico tenslotte bouwde vorig jaar 3,6 miljoen auto’s, één procent meer dan in 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding