Belgische automarkt in de min over september

In België zijn in september 40.895 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is iets meer dan twee procent minder dan een jaar geleden.

Over de eerste drie kwartalen komen de Belgische autoverkopen daarmee op 435.341 exemplaren, dat is 11.000 ofwel een goede 2,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

Autofederatie Febiac is toch tevreden omdat het wel gaat om een vergelijking met het recordjaar 2016. Het resultaat over de eerste negen maanden doet de autobranche het laatste trimester van 2017 met vertrouwen tegemoet zien, denkt Febiac.

Bestelautomarkt en motorfietsen

De Belgische markt voor lichte bestelwagens vertoonde afgelopen maand wel een groei met 7,5 procent en staat daarmee over negen maanden gezien op plus 13,2 procent. Het aantal nieuwe middelgrote vrachtwagens lag meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar maar bij de zwaarste vrachtauto’s was juist sprake van een daling met ruim 25 procent. De markt voor motorfietsen lijkt er ook slecht bij te liggen met 25 procent lagere verkopen in september maar dat is volgens Febiac vooral te wijten aan een verandering van de categorie-indeling met bromfietsen en scooters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Belgische automarkt in de min over september - Automobielmanagement.nl

Belgische automarkt in de min over september

In België zijn in september 40.895 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet, dat is iets meer dan twee procent minder dan een jaar geleden.

Over de eerste drie kwartalen komen de Belgische autoverkopen daarmee op 435.341 exemplaren, dat is 11.000 ofwel een goede 2,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2016.

Autofederatie Febiac is toch tevreden omdat het wel gaat om een vergelijking met het recordjaar 2016. Het resultaat over de eerste negen maanden doet de autobranche het laatste trimester van 2017 met vertrouwen tegemoet zien, denkt Febiac.

Bestelautomarkt en motorfietsen

De Belgische markt voor lichte bestelwagens vertoonde afgelopen maand wel een groei met 7,5 procent en staat daarmee over negen maanden gezien op plus 13,2 procent. Het aantal nieuwe middelgrote vrachtwagens lag meer dan 50 procent hoger dan vorig jaar maar bij de zwaarste vrachtauto’s was juist sprake van een daling met ruim 25 procent. De markt voor motorfietsen lijkt er ook slecht bij te liggen met 25 procent lagere verkopen in september maar dat is volgens Febiac vooral te wijten aan een verandering van de categorie-indeling met bromfietsen en scooters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding