Autokoepel Acea meldt dat de verkopen in september 2 procent lager zijn uitgekomen dan een jaar eerder. Over de eerste drie kwartalen van dit jaar liggen de autoverkopen in Europa nog altijd 3,7 procent hoger dan vorig jaar.

De daling van afgelopen maand komt deels doordat september 2016 juist een recordmaand was maar toch lijkt de automarkt in grote landen als Duitsland en vooral Groot-Brittannië steeds meer af te koelen. Ook in een aantal kleinere landen als Denemarken, Finland, België en Letland is nu sprake van een duidelijke daling, soms tot 20 procent. Met name Italië en Spanje blijven het echter nog altijd uitstekend doen. Daarnaast laten bijvoorbeeld ook Griekenland, Polen en Hongarije een sterke groei zien.

Wat merken betreft schieten onder meer Suzuki, Alfa Romeo, Seat en Lada er positief uit. Bij de grote fabrikanten is de groei er echter meestal uit. Zo komen Volkswagen, Peugeot, Renault en Fiat alle één tot twee procent lager uit dan in september 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding