VW zit al boven de 5 miljoen verkopen over 2017

Volkswagen heeft in de eerste tien maanden van dit jaar wereldwijd 5,04 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht.

Dat is ruim drie procent meer dan een jaar eerder, waarbij de groei in oktober aanwakkerde naar bijna acht procent. VW doet het vooral goed in China want daar werden de afgelopen maand met 303.800 exemplaren ruim negen procent meer auto’s verkocht. Het grootste succesnummer daar is de Tiguan met een toename van 37 procent. Over tien maanden gezien neemt China met ruim 2,5 miljoen VW’s nu precies de helft van de verkopen van het Duitse merk voor haar rekening.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann: "Dit is de meest succesvolle oktober geweest uit onze geschiedenis. We kregen vooral een ‘boost’ uit China waar 26.000 auto’s meer werden verkocht dan vorig jaar. Daarnaast is er ook een positief momentum in veel regio’s. We zijn erg blij met de aanhoudend sterke vraag naar onze voertuigen."

In Europa stabiliseerde de vraag op 131.300 auto’s. Duitsland liet een daling zien met 2,5 procent waarbij VW wel spreekt van een duidelijk opgaande lijn bij het aantal bestelde auto’s dankzij de milieusubsidies voor oudere dieselwagens. Wat Europa betreft deed verder vooral Italië het goed. Uitschieter was Rusland waar ook VW met een groei van bijna 15 procent goed weet te profiteren van de weer opgeleefde automarkt. De VS blijven een kleine markt met 27.700 stuks maar dat is wel weer 12 procent meer dan een jaar eerder. Ook in Zuid-Amerika is sprake van een economisch herstel waardoor VW er met 35.900 stuks 61 procent meer auto’s kwijt kon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW zit al boven de 5 miljoen verkopen over 2017 - Automobielmanagement.nl

VW zit al boven de 5 miljoen verkopen over 2017

Volkswagen heeft in de eerste tien maanden van dit jaar wereldwijd 5,04 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht.

Dat is ruim drie procent meer dan een jaar eerder, waarbij de groei in oktober aanwakkerde naar bijna acht procent. VW doet het vooral goed in China want daar werden de afgelopen maand met 303.800 exemplaren ruim negen procent meer auto’s verkocht. Het grootste succesnummer daar is de Tiguan met een toename van 37 procent. Over tien maanden gezien neemt China met ruim 2,5 miljoen VW’s nu precies de helft van de verkopen van het Duitse merk voor haar rekening.

Verkoopdirecteur Jürgen Stackmann: "Dit is de meest succesvolle oktober geweest uit onze geschiedenis. We kregen vooral een ‘boost’ uit China waar 26.000 auto’s meer werden verkocht dan vorig jaar. Daarnaast is er ook een positief momentum in veel regio’s. We zijn erg blij met de aanhoudend sterke vraag naar onze voertuigen."

In Europa stabiliseerde de vraag op 131.300 auto’s. Duitsland liet een daling zien met 2,5 procent waarbij VW wel spreekt van een duidelijk opgaande lijn bij het aantal bestelde auto’s dankzij de milieusubsidies voor oudere dieselwagens. Wat Europa betreft deed verder vooral Italië het goed. Uitschieter was Rusland waar ook VW met een groei van bijna 15 procent goed weet te profiteren van de weer opgeleefde automarkt. De VS blijven een kleine markt met 27.700 stuks maar dat is wel weer 12 procent meer dan een jaar eerder. Ook in Zuid-Amerika is sprake van een economisch herstel waardoor VW er met 35.900 stuks 61 procent meer auto’s kwijt kon.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding