Franse automarkt draait op volle toeren

De Franse automarkt blijft het uitstekend doen. Na een toename van 13 procent in oktober zijn de autoverkopen in Frankrijk in de net afgelopen maand weer ruim tien procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden.

 Dat is slechts voor een bescheiden deel te danken aan de overname van Opel, een relatief kleine speler in Frankrijk, want zonder dat effect verkocht het merk Peugeot nog altijd een kwart meer auto’s dan in oktober 2016. Bij Citroën bleef de toename echter beperkt tot tien procent waarmee dat merk opnieuw aandeel op de Franse thuismarkt verliest. Dat geldt nog sterker voor Renault want dat wist slechts vijf procent groei van de verkopen te realiseren. Binnen de alliantie moest Nissan zelfs drie procent inleveren. Onder de buitenlandse merken valt vooral Skoda op met een plus van bijna 36 procent terwijl Ford, Mercedes-Benz en BMW op de Franse markt voor personenauto’s alle een groei in de dubbele cijfers noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Franse automarkt draait op volle toeren - Automobielmanagement.nl

Franse automarkt draait op volle toeren

De Franse automarkt blijft het uitstekend doen. Na een toename van 13 procent in oktober zijn de autoverkopen in Frankrijk in de net afgelopen maand weer ruim tien procent hoger uitgekomen dan een jaar geleden.

 Dat is slechts voor een bescheiden deel te danken aan de overname van Opel, een relatief kleine speler in Frankrijk, want zonder dat effect verkocht het merk Peugeot nog altijd een kwart meer auto’s dan in oktober 2016. Bij Citroën bleef de toename echter beperkt tot tien procent waarmee dat merk opnieuw aandeel op de Franse thuismarkt verliest. Dat geldt nog sterker voor Renault want dat wist slechts vijf procent groei van de verkopen te realiseren. Binnen de alliantie moest Nissan zelfs drie procent inleveren. Onder de buitenlandse merken valt vooral Skoda op met een plus van bijna 36 procent terwijl Ford, Mercedes-Benz en BMW op de Franse markt voor personenauto’s alle een groei in de dubbele cijfers noteren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding