Tesla slechtste jongetje in de klas in VS

Tesla heeft de afgelopen maand in de Verenigde Staten niet meer dan 3.590 nieuwe auto’s weten te verkopen.

Dat is 18 procent minder dan in november 2016 waarmee Tesla de grootste daler is van alle automerken op de Amerikaanse markt. Tesla heeft daarmee slechts een aandeel van 0,26 procent van de 1.393.010 nieuwe personenwagens die vorige maand in de VS werden verkocht.

Model 3

Tesla geeft in tegenstelling tot alle andere merken geen maandelijkse cijfers maar marktonderzoeker Autodata weet die toch wel te achterhalen. Ook interessant: van die paar duizend Tesla’s waren er precies 345 stuks van het type Model 3, wat dan wel weer een indrukwekkende 200 stuks meer is dan in de voorafgaande maand. Van de door Elon Musk beloofde 5.000 Model 3-en per week in het vierde kwartaal van dit jaar is geen spoor meer te bekennen. Ander feitje: van de Model 3 werden er de afgelopen maand in de VS 1.335 verkocht waarmee die Tesla niet meer de best verkochte elektrische auto is. Die eer gaat nu met vlag en wimpel naar de Chevy Bolt waarvan eigenaar General Motors er in november bijna 3.000 wist te slijten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Strategie van Tesla moet veranderen. De arrogantie zal echt moeten verdwijnen. De concurrentie komt steeds dichter bij

Geplaatst door: Loek Snijders op
Tesla slechtste jongetje in de klas in VS - Automobielmanagement.nl

Tesla slechtste jongetje in de klas in VS

Tesla heeft de afgelopen maand in de Verenigde Staten niet meer dan 3.590 nieuwe auto’s weten te verkopen.

Dat is 18 procent minder dan in november 2016 waarmee Tesla de grootste daler is van alle automerken op de Amerikaanse markt. Tesla heeft daarmee slechts een aandeel van 0,26 procent van de 1.393.010 nieuwe personenwagens die vorige maand in de VS werden verkocht.

Model 3

Tesla geeft in tegenstelling tot alle andere merken geen maandelijkse cijfers maar marktonderzoeker Autodata weet die toch wel te achterhalen. Ook interessant: van die paar duizend Tesla’s waren er precies 345 stuks van het type Model 3, wat dan wel weer een indrukwekkende 200 stuks meer is dan in de voorafgaande maand. Van de door Elon Musk beloofde 5.000 Model 3-en per week in het vierde kwartaal van dit jaar is geen spoor meer te bekennen. Ander feitje: van de Model 3 werden er de afgelopen maand in de VS 1.335 verkocht waarmee die Tesla niet meer de best verkochte elektrische auto is. Die eer gaat nu met vlag en wimpel naar de Chevy Bolt waarvan eigenaar General Motors er in november bijna 3.000 wist te slijten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Strategie van Tesla moet veranderen. De arrogantie zal echt moeten verdwijnen. De concurrentie komt steeds dichter bij

Geplaatst door: Loek Snijders op