In China, waar de afzet begin dit jaar zwaar onder druk stond door een hoogopgelopen conflict met de dealers, werden de afgelopen maand weer 6,5 procent meer Audi’s verkocht terwijl de verkopen in Noord-Amerika zelfs bijna 14 procent hoger lagen. In de VS zelf kon Audi daarmee voor de 83e achtereenvolgende maand een nieuw verkooprecord noteren.

Europa blijft echter achter lopen want daar deed de VW-dochter het met een minieme groei van 0,1 procent aanzienlijk slechter dan de markt als geheel. Tegenover goede resultaten in Spanje en Italië heeft Audi vooral last van de sterk ingezakte automarkt in Groot-Brittannië. Ook in Frankrijk was sprake van een lichte daling terwijl Audi in Duitsland zelf nagenoeg even veel auto’s verkocht dan in november 2016.

Verkoopdirecteur Bram Schot
is tevreden met de recordverkopen in november, die bereikt werden ondanks de ‘moeilijke omstandigheden op sommige Europese markten.’ Schot verwacht de positieve lijn in december vast te kunnen houden en daarmee heel 2017 nog net iets hoger af te sluiten dan vorig jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding