Volkswagen lijkt ook over 2017 weer de grootste

De Volkswagen Groep is zo goed als zeker ook afgelopen jaar weer het grootste autobedrijf ter wereld geweest.

VW en haar zustermerken verkochten volgens eerste interne schattingen een recordaantal van 10,7 miljoen nieuwe personenwagens waarmee het concurrent Toyota met naar schatting 10,35 miljoen exemplaren ruim voor blijft. VW zit daarmee ook weer een stuk boven de 10,3 miljoen van 2016. Een onzekere factor is nog de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie die begin 2017 een tijd lang de kroon als grootste autoverkoper in handen had maar pas over enige tijd jaarcijfers bekend zal maken.

Dat VW c.s. ondanks dieselgate de koppositie vast konden houden, wordt algemeen als een opmerkelijke prestatie gezien, schrijven de Duitse media trots. De door Bild am Sonntag onthulde interne rapporten melden ook dat de autogroep over 2017 een omzet zou hebben gedraaid van 220 miljard euro, wat een goede drie miljard meer zou zijn dan in het voorafgaande jaar en ook een nieuw record zou betekenen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Volkswagen lijkt ook over 2017 weer de grootste - Automobielmanagement.nl

Volkswagen lijkt ook over 2017 weer de grootste

De Volkswagen Groep is zo goed als zeker ook afgelopen jaar weer het grootste autobedrijf ter wereld geweest.

VW en haar zustermerken verkochten volgens eerste interne schattingen een recordaantal van 10,7 miljoen nieuwe personenwagens waarmee het concurrent Toyota met naar schatting 10,35 miljoen exemplaren ruim voor blijft. VW zit daarmee ook weer een stuk boven de 10,3 miljoen van 2016. Een onzekere factor is nog de Renault-Nissan-Mitsubishi alliantie die begin 2017 een tijd lang de kroon als grootste autoverkoper in handen had maar pas over enige tijd jaarcijfers bekend zal maken.

Dat VW c.s. ondanks dieselgate de koppositie vast konden houden, wordt algemeen als een opmerkelijke prestatie gezien, schrijven de Duitse media trots. De door Bild am Sonntag onthulde interne rapporten melden ook dat de autogroep over 2017 een omzet zou hebben gedraaid van 220 miljard euro, wat een goede drie miljard meer zou zijn dan in het voorafgaande jaar en ook een nieuw record zou betekenen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding