Autoverkoop Volkswagen eindigt op 6,23 miljoen auto’s in 2017, China meegeteld

Volkswagen heeft vorig jaar een recordaantal van 6,23 miljoen nieuwe personenauto’s afgeleverd. Dat is 4,2 procent meer dan in 2016. In dat cijfer zijn dan wel 3,18 miljoen auto’s meegeteld die door VW en haar partners in China zijn verkocht. In vorige jaren werden die aantallen steeds buiten beschouwing gelaten.

December bracht ook een nieuw maandrecord voor het merk VW met 594.100 verkochte auto’s ofwel 5,6 procent meer dan een jaar eerder. De Tiguan deed het vooral goed want daarvan werden er 38 procent meer afgezet. Jürgen Stackmann, verkoopdirecteur bij Volkswagen Brand: "We zijn erg blij met de sterke vraag naar onze auto’s en het positieve momentum voor ons merk in de afgelopen maanden. Ik dank vooral onze klanten die vertrouwen in ons stellen en onze verkooppartners die zulk uitstekend werk verrichten." Stackmann voegde daaraan toe ‘vooral ook tevreden te zijn dat het aantal genoteerde orders voor elektrische voertuigen in Duitsland en Europa verdrievoudigd is vergeleken met 2016.’

In Europa zette VW vooral goede prestaties neer in België en in Denemarken. Ook de Duitse thuismarkt deed het uitstekend, mede door de sloopregeling voor oudere diesels. De Verenigde Staten doet het echter een stuk slechter want daar daalden de verkopen van VW in december met bijna 19 procent. Aan de andere kant kwam Canada juist weer op 53 procent groei uit maar dat was dan wel met het beperkte aantal van 4.200 nieuwe VW’s. In Nederland verkocht VW vorig jaar 42.965 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Autoverkoop Volkswagen eindigt op 6,23 miljoen auto’s in 2017, China meegeteld - Automobielmanagement.nl

Autoverkoop Volkswagen eindigt op 6,23 miljoen auto’s in 2017, China meegeteld

Volkswagen heeft vorig jaar een recordaantal van 6,23 miljoen nieuwe personenauto’s afgeleverd. Dat is 4,2 procent meer dan in 2016. In dat cijfer zijn dan wel 3,18 miljoen auto’s meegeteld die door VW en haar partners in China zijn verkocht. In vorige jaren werden die aantallen steeds buiten beschouwing gelaten.

December bracht ook een nieuw maandrecord voor het merk VW met 594.100 verkochte auto’s ofwel 5,6 procent meer dan een jaar eerder. De Tiguan deed het vooral goed want daarvan werden er 38 procent meer afgezet. Jürgen Stackmann, verkoopdirecteur bij Volkswagen Brand: "We zijn erg blij met de sterke vraag naar onze auto’s en het positieve momentum voor ons merk in de afgelopen maanden. Ik dank vooral onze klanten die vertrouwen in ons stellen en onze verkooppartners die zulk uitstekend werk verrichten." Stackmann voegde daaraan toe ‘vooral ook tevreden te zijn dat het aantal genoteerde orders voor elektrische voertuigen in Duitsland en Europa verdrievoudigd is vergeleken met 2016.’

In Europa zette VW vooral goede prestaties neer in België en in Denemarken. Ook de Duitse thuismarkt deed het uitstekend, mede door de sloopregeling voor oudere diesels. De Verenigde Staten doet het echter een stuk slechter want daar daalden de verkopen van VW in december met bijna 19 procent. Aan de andere kant kwam Canada juist weer op 53 procent groei uit maar dat was dan wel met het beperkte aantal van 4.200 nieuwe VW’s. In Nederland verkocht VW vorig jaar 42.965 auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding