IJsland loopt warm voor de Nissan Leaf

IJslanders, die altijd een hartstochtelijke band hebben met hun auto en automerk, lijken warm te lopen voor de nieuwste Nissan Leaf.

Volgens de dealer van Nissan, BMW en Subaru in dit noordelijke land met net 334.000 inwoners staan er inmiddels al 129 nieuwe Leaf’s in voorbestelling. De auto, met een prijskaartje van 3,5 miljoen IJslandse Krone ofwel 34.000 dollar zal pas op zijn vroegst in april voor de IJslanders beschikbaar komen.

Volgens het nationale energiebedrijf Orka Náttúrunnar waren er eind vorig jaar in IJsland 4.848 elektrische of semi-elektrische auto’s geregistreerd. Dat is dan wel ruim 500 keer zo veel als in 2014 want toen ging het om niet meer dan 94 EV’s. Sinds dat jaar zijn er al 430 Nissan Leafs verkocht, maar dan van het oude model. "Het heeft er alles weg van dat elektrisch rijden ook in ons land een vast gegeven gaat worden," aldus directeur Brynjar E. Óskarsson van de dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

IJsland loopt warm voor de Nissan Leaf - Automobielmanagement.nl

IJsland loopt warm voor de Nissan Leaf

IJslanders, die altijd een hartstochtelijke band hebben met hun auto en automerk, lijken warm te lopen voor de nieuwste Nissan Leaf.

Volgens de dealer van Nissan, BMW en Subaru in dit noordelijke land met net 334.000 inwoners staan er inmiddels al 129 nieuwe Leaf’s in voorbestelling. De auto, met een prijskaartje van 3,5 miljoen IJslandse Krone ofwel 34.000 dollar zal pas op zijn vroegst in april voor de IJslanders beschikbaar komen.

Volgens het nationale energiebedrijf Orka Náttúrunnar waren er eind vorig jaar in IJsland 4.848 elektrische of semi-elektrische auto’s geregistreerd. Dat is dan wel ruim 500 keer zo veel als in 2014 want toen ging het om niet meer dan 94 EV’s. Sinds dat jaar zijn er al 430 Nissan Leafs verkocht, maar dan van het oude model. "Het heeft er alles weg van dat elektrisch rijden ook in ons land een vast gegeven gaat worden," aldus directeur Brynjar E. Óskarsson van de dealer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding