Van de Model S werden er 16.132 verkocht, dat is 30 procent meer dan in 2016, terwijl de verkopen van de Mercedes S-klasse licht daalden naar 14.765 stuks en BMW met 11.649 auto’s uit de 7-serie een daling van 13 procent moest incasseren.

Waarschuwing

Dat zijn cijfers van het Britse onderzoeksbureau Jato Dynamics. Jato ziet in die cijfers een waarschuwing voor traditionele autofabrikanten. Die merken nu dat een kleine, buitenlandse autofabrikant hen op de Europese thuismarkt weet in te halen, zo laat Jato weten tegenover Autonews Europe. Wel is het zo dat zowel BMW als Mercedes-Benz en ook Volvo er alles aan doen om hun auto’s zo snel mogelijk te ‘electrificeren’ terwijl ook Jaguar de eerste elektrische auto’s in de maak heeft. Dat betekent dat Tesla er de komende tijd in ieder geval aardig wat concurrentie bij krijgt waarmee het de vraag is of die Amerikanen de toppositie lang vast kunnen houden.