Tesla verslaat BMW en Mercedes-Benz

Tesla is er vorig jaar in Europa met de Model S voor het eerst in geslaagd de bestverkochte luxe auto te leveren.

Tesla verslaat BMW en Mercedes-Benz

Van de Model S werden er 16.132 verkocht, dat is 30 procent meer dan in 2016, terwijl de verkopen van de Mercedes S-klasse licht daalden naar 14.765 stuks en BMW met 11.649 auto’s uit de 7-serie een daling van 13 procent moest incasseren.

Waarschuwing

Dat zijn cijfers van het Britse onderzoeksbureau Jato Dynamics. Jato ziet in die cijfers een waarschuwing voor traditionele autofabrikanten. Die merken nu dat een kleine, buitenlandse autofabrikant hen op de Europese thuismarkt weet in te halen, zo laat Jato weten tegenover Autonews Europe. Wel is het zo dat zowel BMW als Mercedes-Benz en ook Volvo er alles aan doen om hun auto’s zo snel mogelijk te ‘electrificeren’ terwijl ook Jaguar de eerste elektrische auto’s in de maak heeft. Dat betekent dat Tesla er de komende tijd in ieder geval aardig wat concurrentie bij krijgt waarmee het de vraag is of die Amerikanen de toppositie lang vast kunnen houden.

Reacties

Een Tesla Model S moet vergeleken worden met een Audi A6 of een BMW 5 serie of een Mercedes E.
Dat weet de pers toch ook? Een model S vergelijken met een A8, 7-serie of S??? Met alle respect maar zo kan ik ook met cijfers toveren!

Geplaatst door: J Stadig op

Idd baarlijke nonsens.

Geplaatst door: P.W. Engels op
Tesla verslaat BMW en Mercedes-Benz - Automobielmanagement.nl

Tesla verslaat BMW en Mercedes-Benz

Tesla is er vorig jaar in Europa met de Model S voor het eerst in geslaagd de bestverkochte luxe auto te leveren.

Tesla verslaat BMW en Mercedes-Benz

Van de Model S werden er 16.132 verkocht, dat is 30 procent meer dan in 2016, terwijl de verkopen van de Mercedes S-klasse licht daalden naar 14.765 stuks en BMW met 11.649 auto’s uit de 7-serie een daling van 13 procent moest incasseren.

Waarschuwing

Dat zijn cijfers van het Britse onderzoeksbureau Jato Dynamics. Jato ziet in die cijfers een waarschuwing voor traditionele autofabrikanten. Die merken nu dat een kleine, buitenlandse autofabrikant hen op de Europese thuismarkt weet in te halen, zo laat Jato weten tegenover Autonews Europe. Wel is het zo dat zowel BMW als Mercedes-Benz en ook Volvo er alles aan doen om hun auto’s zo snel mogelijk te ‘electrificeren’ terwijl ook Jaguar de eerste elektrische auto’s in de maak heeft. Dat betekent dat Tesla er de komende tijd in ieder geval aardig wat concurrentie bij krijgt waarmee het de vraag is of die Amerikanen de toppositie lang vast kunnen houden.

Reacties

Een Tesla Model S moet vergeleken worden met een Audi A6 of een BMW 5 serie of een Mercedes E.
Dat weet de pers toch ook? Een model S vergelijken met een A8, 7-serie of S??? Met alle respect maar zo kan ik ook met cijfers toveren!

Geplaatst door: J Stadig op

Idd baarlijke nonsens.

Geplaatst door: P.W. Engels op