Februari 2018 is beste maand in tien jaar voor Europese automarkt

In de EU zijn in februari 1.125.397 nieuwe personenauto’s verkocht, dat is 4,3 procent meer dan een jaar geleden en de beste maand februari in tien jaar tijd.

De grootste groei komt opnieuw uit Spanje waar 13 procent meer auto’s werden verkocht. Duitsland, de grootste nationale automarkt in Europa, zette met ruim zeven procent groei eveneens een prima prestatie neer terwijl de Franse automarkt een plus van een goede vier procent kon noteren. In Groot-Brittannië werden echter voor de elfde achtereenvolgende maand minder auto’s verkocht dan een jaar geleden terwijl de automarkt in Italië nu ook in de min is geschoten.

Oost-Europa

Uit de maandlijst van autokoepel Acea blijkt bovendien dat het aantal landen waar de autoverkopen dalen langzaam maar zeker lijkt toe te nemen. Behalve Italië en Groot-Brittannië zitten nu ook België, Finland, Ierland, Letland, Slovenië, Slowakije en Zweden in de min. Aan de andere kant blijven de meeste landen in Oost-Europa het uitstekend doen, met bijvoorbeeld een toename met meer dan 40 procent in Bulgarije en Kroatië en van ruim 30 procent in Hongarije. Griekenland lijkt ook weer uit de zorgen want daar namen de autoverkopen eveneens met meer dan 30 procent toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Februari 2018 is beste maand in tien jaar voor Europese automarkt - Automobielmanagement.nl

Februari 2018 is beste maand in tien jaar voor Europese automarkt

In de EU zijn in februari 1.125.397 nieuwe personenauto’s verkocht, dat is 4,3 procent meer dan een jaar geleden en de beste maand februari in tien jaar tijd.

De grootste groei komt opnieuw uit Spanje waar 13 procent meer auto’s werden verkocht. Duitsland, de grootste nationale automarkt in Europa, zette met ruim zeven procent groei eveneens een prima prestatie neer terwijl de Franse automarkt een plus van een goede vier procent kon noteren. In Groot-Brittannië werden echter voor de elfde achtereenvolgende maand minder auto’s verkocht dan een jaar geleden terwijl de automarkt in Italië nu ook in de min is geschoten.

Oost-Europa

Uit de maandlijst van autokoepel Acea blijkt bovendien dat het aantal landen waar de autoverkopen dalen langzaam maar zeker lijkt toe te nemen. Behalve Italië en Groot-Brittannië zitten nu ook België, Finland, Ierland, Letland, Slovenië, Slowakije en Zweden in de min. Aan de andere kant blijven de meeste landen in Oost-Europa het uitstekend doen, met bijvoorbeeld een toename met meer dan 40 procent in Bulgarije en Kroatië en van ruim 30 procent in Hongarije. Griekenland lijkt ook weer uit de zorgen want daar namen de autoverkopen eveneens met meer dan 30 procent toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding