Daimler ziet winst flink dalen over Q1-2018

Daimler heeft in het eerste kwartaal van 2018 een nettowinst geboekt van 2,4 miljard euro, dat is ruim 11 procent minder dan een jaar eerder. De winst werd vorig jaar wel positief beïnvloed door eenmalige baten terwijl Daimler ook last had van ongunstige wisselkoersen. De omzet ging met drie procent omhoog naar 39,8 miljard euro terwijl bij het aantal verkochte voertuigen met 806.900 een nieuw record werd neergezet.

CEO Dr. Dieter Zetsche ziet geen enkele reden voor ongerustheid. Hij voorziet voor heel 2018 een lichte groei van de afzet, omzet en ook van de winst. "We gaan duurzaam door met de winstgevende groeikoers en verkochten meer voertuigen dan ooit in het eerste kwartaal. We hebben een uitstekende uitgangspositie voor de transformatie van onze industrie en ons bedrijf." Financieel topman Bodo Uebber spreekt ook van een goed begin van het jaar. "We hebben verder geïnvesteerd in de toekomst. Met onze sterke balans en goede verdiensten hebben we de koers uitgezet voor een succesvolle toekomst voor onze onderneming en voor de mobiliteit."

Resultaten Noord-Amerika

Mercedes-Benz verkocht in de eerste drie maanden 594.000 auto’s, vijf procent meer dan een jaar eerder. Dankzij het succes van de S-klasse en de SUV-modellen kon Mercedes-Benz de winst ook licht opvoeren naar ruim twee miljard euro. De vrachtwagendivisie deed het met een groei van 21 procent naar 113.800 eenheden nog een stuk beter, vooral dankzij uitstekende resultaten in Noord-Amerika. Bij bestelwagens moest Daimler echter een aanzienlijke winstdaling melden, wat het gevolg is van de hoge kosten voor de komst van de nieuwe Sprinter en de ontwikkeling van nieuwe technologie. Daimler telde eind maart wereldwijd 294.029 werknemers, bijna 5.000 meer dan een jaar eerder. In Duitsland nam de werkgelegenheid met 1.800 toe naar 173.882 man.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Daimler ziet winst flink dalen over Q1-2018 - Automobielmanagement.nl

Daimler ziet winst flink dalen over Q1-2018

Daimler heeft in het eerste kwartaal van 2018 een nettowinst geboekt van 2,4 miljard euro, dat is ruim 11 procent minder dan een jaar eerder. De winst werd vorig jaar wel positief beïnvloed door eenmalige baten terwijl Daimler ook last had van ongunstige wisselkoersen. De omzet ging met drie procent omhoog naar 39,8 miljard euro terwijl bij het aantal verkochte voertuigen met 806.900 een nieuw record werd neergezet.

CEO Dr. Dieter Zetsche ziet geen enkele reden voor ongerustheid. Hij voorziet voor heel 2018 een lichte groei van de afzet, omzet en ook van de winst. "We gaan duurzaam door met de winstgevende groeikoers en verkochten meer voertuigen dan ooit in het eerste kwartaal. We hebben een uitstekende uitgangspositie voor de transformatie van onze industrie en ons bedrijf." Financieel topman Bodo Uebber spreekt ook van een goed begin van het jaar. "We hebben verder geïnvesteerd in de toekomst. Met onze sterke balans en goede verdiensten hebben we de koers uitgezet voor een succesvolle toekomst voor onze onderneming en voor de mobiliteit."

Resultaten Noord-Amerika

Mercedes-Benz verkocht in de eerste drie maanden 594.000 auto’s, vijf procent meer dan een jaar eerder. Dankzij het succes van de S-klasse en de SUV-modellen kon Mercedes-Benz de winst ook licht opvoeren naar ruim twee miljard euro. De vrachtwagendivisie deed het met een groei van 21 procent naar 113.800 eenheden nog een stuk beter, vooral dankzij uitstekende resultaten in Noord-Amerika. Bij bestelwagens moest Daimler echter een aanzienlijke winstdaling melden, wat het gevolg is van de hoge kosten voor de komst van de nieuwe Sprinter en de ontwikkeling van nieuwe technologie. Daimler telde eind maart wereldwijd 294.029 werknemers, bijna 5.000 meer dan een jaar eerder. In Duitsland nam de werkgelegenheid met 1.800 toe naar 173.882 man.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding