Seat houdt opmars vol

Seat heeft in de eerste vier maanden van dit jaar bijna 20 procent meer nieuwe auto’s verkocht dan een jaar eerder. In april kwam de teller zelfs nog iets boven die 20 procent uit. Met 50.100 verkochte auto’s werd een maandrecord dat al dateerde uit 2000 ook verbroken.

Seat doet het vooral in Europa een stuk beter dan de markt als geheel, benadrukt verkoopdirecteur Wayne Griffiths. Binnen Europa spant ons land de kroon met een groei van 45 procent over de eerste vier maanden gezien. Verder doet Seat het ook goed in Duitsland, op de Spaanse thuismarkt, in Frankrijk en zelfs in Groot-Brittannië waar de meeste andere merken fors moeten inleveren.

Nieuwe banen 

Buiten ons werelddeel komt het grootste succes voor rekening van Algerije waar Seat met rond de 10.000 auto’s tien keer zo veel wist te verkopen dan een jaar eerder. Marokko doet het niet veel slechter want daar kwam een plus van 65 procent uit de bus. Dankzij die successen kan Seat in de fabriek in Martorell nog eens 250 nieuwe banen scheppen, naast de ruim 500 die er eerder dit jaar al bij zijn gekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Seat houdt opmars vol - Automobielmanagement.nl

Seat houdt opmars vol

Seat heeft in de eerste vier maanden van dit jaar bijna 20 procent meer nieuwe auto’s verkocht dan een jaar eerder. In april kwam de teller zelfs nog iets boven die 20 procent uit. Met 50.100 verkochte auto’s werd een maandrecord dat al dateerde uit 2000 ook verbroken.

Seat doet het vooral in Europa een stuk beter dan de markt als geheel, benadrukt verkoopdirecteur Wayne Griffiths. Binnen Europa spant ons land de kroon met een groei van 45 procent over de eerste vier maanden gezien. Verder doet Seat het ook goed in Duitsland, op de Spaanse thuismarkt, in Frankrijk en zelfs in Groot-Brittannië waar de meeste andere merken fors moeten inleveren.

Nieuwe banen 

Buiten ons werelddeel komt het grootste succes voor rekening van Algerije waar Seat met rond de 10.000 auto’s tien keer zo veel wist te verkopen dan een jaar eerder. Marokko doet het niet veel slechter want daar kwam een plus van 65 procent uit de bus. Dankzij die successen kan Seat in de fabriek in Martorell nog eens 250 nieuwe banen scheppen, naast de ruim 500 die er eerder dit jaar al bij zijn gekomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding