Wel moest Mini in juni een min van 3,8 procent melden. Van de elektrische modellen van BMW en Mini werden er de afgelopen maand 13.806 verkocht, bijna de helft meer dan in juni 2017. Over het eerste halfjaar komen EV’s daarmee op 60.660 stuks, en dat is 42,5 procent meer dan een jaar eerder en net geen vijf procent van de totale afzet.

BMW heeft daarmee nu al 35 kwartalen ofwel bijna negen jaar achter elkaar onophoudelijke hogere verkoopcijfers kunnen laten zien dan een jaar eerder. Pieter Nota, de Nederlander die in de Raad van Bestuur van BMW AG verantwoordelijk is voor verkoop en het merk BMW: "We hebben er alle vertrouwen in dat we deze lijn vast kunnen houden. Met het opvoeren van de productie van de BMW X3 in China en Zuid-Afrika kunnen we aan de sterke vraag naar onze beroemde X-modellen voldoen en de tweede helft van het jaar moet dan ook steeds positiever verlopen. Ik ben ook erg blij met de aanhoudende populariteit van onze elektrische voertuigen die de beste maand juni ooit achter de rug hebben. We blijven daarmee op weg om eind dit jaar meer dan 140.000 elektrische auto’s verkocht te hebben."

BMW lijkt verder, anders dan Volkswagen, weinig problemen te hebben met de nieuwe en strengere WLTP testprocedures. Het proces om alle modellen aan te passen verloopt volgens plan en voor de grote meerderheid van de modellen is de hernieuwde test-cyclus afgerond, meldt de groep. 190 modellen voldoen al aan de Euro 6d TEMP emissie eisen die pas vanaf 1 september volgend jaar gaan gelden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding