Lotus verkoopt 1.630 supercars over 2018

Het Britse Lotus heeft vorig jaar 1.630 automobielen aan de man weten te brengen. Dat is twee procent meer dan in 2017 en het beste resultaat in zeven jaar. De sterkste groei werd bereikt in Zweden, Japan, Australië en het Midden-Oosten.

In het jaar waarin Lotus haar 70-jarig bestaan vierde, onderging de onderneming een aantal grondige veranderingen. Zo kwam een meerderheid van de aandelen in handen van het Chinese Geely via de overname van het Maleisische Proton. Verder werd Phil Popham benoemd tot CEO en werden ook andere managers binnengehaald. Net deze week kon Lotus weer de benoeming van James Andrew tot directeur communicatie & PR en van Simon Clare tot directeur marketing aankondigen.

Daarnaast wordt, op instigatie van de nieuwe eigenaar, fors geïnvesteerd in productontwikkeling en vernieuwing van de fabriek. Lotus versterkt ook haar geografische aanwezigheid en ziet, op basis van al die ontwikkelingen, voor het lopende jaar een verdere groei tegemoet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Lotus verkoopt 1.630 supercars over 2018 - Automobielmanagement.nl

Lotus verkoopt 1.630 supercars over 2018

Het Britse Lotus heeft vorig jaar 1.630 automobielen aan de man weten te brengen. Dat is twee procent meer dan in 2017 en het beste resultaat in zeven jaar. De sterkste groei werd bereikt in Zweden, Japan, Australië en het Midden-Oosten.

In het jaar waarin Lotus haar 70-jarig bestaan vierde, onderging de onderneming een aantal grondige veranderingen. Zo kwam een meerderheid van de aandelen in handen van het Chinese Geely via de overname van het Maleisische Proton. Verder werd Phil Popham benoemd tot CEO en werden ook andere managers binnengehaald. Net deze week kon Lotus weer de benoeming van James Andrew tot directeur communicatie & PR en van Simon Clare tot directeur marketing aankondigen.

Daarnaast wordt, op instigatie van de nieuwe eigenaar, fors geïnvesteerd in productontwikkeling en vernieuwing van de fabriek. Lotus versterkt ook haar geografische aanwezigheid en ziet, op basis van al die ontwikkelingen, voor het lopende jaar een verdere groei tegemoet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding