Autoproductie zakt voor het eerst in tien jaar in

Wereldwijd zijn afgelopen jaar 95,6 miljoen personen- en bestelauto’s gebouwd. Dat is ruim één procent minder dan in 2017, de eerste daling in tien jaar tijd, zo blijkt uit cijfers van de internationale organisatie van autofabrikanten OICA.

De cijfers worden vooral naar beneden getrokken door China, het grootste autoland ter wereld waar de productie vergeleken met 2017 ruim vier procent inzakte naar 27,80 miljoen auto’s. China is daarmee dus nog altijd wel goed voor bijna dertig procent van de wereldproductie. In de twee andere grote autolanden, de Verenigde Staten en Japan, rolden met resp. ruim 11,3 en 9,7 miljoen stuks vrijwel evenveel auto’s van de band als een jaar eerder. Een aantal landen wisten tegen de trend in te gaan. India staat daarbij aan kop want daar werden met 5,17 miljoen eenheden acht procent meer voertuigen gefabriceerd. Ook Brazilië doet het goed met een groei van ruim vijf procent naar 2,87 miljoen eenheden. In het Zuid-Amerikaanse land is de crisis nu voorbij waar bijvoorbeeld fabrikanten als Volkswagen en General Motors goed van weten te profiteren.

Autoproductie zakt voor het eerst in tien jaar in - Automobielmanagement.nl

Autoproductie zakt voor het eerst in tien jaar in

Wereldwijd zijn afgelopen jaar 95,6 miljoen personen- en bestelauto’s gebouwd. Dat is ruim één procent minder dan in 2017, de eerste daling in tien jaar tijd, zo blijkt uit cijfers van de internationale organisatie van autofabrikanten OICA.

De cijfers worden vooral naar beneden getrokken door China, het grootste autoland ter wereld waar de productie vergeleken met 2017 ruim vier procent inzakte naar 27,80 miljoen auto’s. China is daarmee dus nog altijd wel goed voor bijna dertig procent van de wereldproductie. In de twee andere grote autolanden, de Verenigde Staten en Japan, rolden met resp. ruim 11,3 en 9,7 miljoen stuks vrijwel evenveel auto’s van de band als een jaar eerder. Een aantal landen wisten tegen de trend in te gaan. India staat daarbij aan kop want daar werden met 5,17 miljoen eenheden acht procent meer voertuigen gefabriceerd. Ook Brazilië doet het goed met een groei van ruim vijf procent naar 2,87 miljoen eenheden. In het Zuid-Amerikaanse land is de crisis nu voorbij waar bijvoorbeeld fabrikanten als Volkswagen en General Motors goed van weten te profiteren.