Over de eerste vijf maanden van dit jaar staat de Spaanse dochter van de VW Groep nu op een recordaantal van 277.000 verkochte auto’s, een groei met bijna acht procent vergeleken met dezelfde periode in 2018.

In de cijfers inbegrepen zijn de verkopen van Cupra, het nieuwe ‘snelle’ merk van Seat dat in Nederland voorshands door vier dealers wordt verkocht. Cupra verkocht in de eerste vijf maanden wereldwijd 10.300 auto’s, dat is driekwart meer dan vorig jaar. Wayne Griffiths (foto), verkoopbaas van Seat en CEO van Cupra: ‘’Wij zijn heel blij met de groei in de dubbele cijfers en hopen die trend ook de komende maanden vast te houden. We boeken in elke belangrijke markt vooruitgang. Cupra overtreft onze verwachtingen en wordt daarmee meer prominent in landen als Duitsland, Groot-Brittannië en Zwitserland.’’