Voor onafhankelijk kennisbureau Aumacon is dit aanleiding om de eerdere jaarprognose (van 450k) nu aan te passen naar een luttele 415 duizend stuks. In 2018 werden in ons land ruim 443 duizend nieuwe auto’s verkocht. Bij realisatie van de herziene prognose voor 2019 (van 415 duizend stuks) daalt de nieuwverkoop dit jaar met bijna 7 procent. In de afgelopen 40 jaar vielen de nieuwverkopen in slechts 7 jaren nog lager uit. 

Het jaargemiddelde over de afgelopen 10 jaren ligt op 447 duizend stuks. In 2019 zullen naar verwachting 32 duizend nieuwe auto’s (7,7% van het totaal) volledig elektrisch worden aangedreven. Het marktaandeel van dieselauto’s zal naar verwachting verder dalen naar nog slechts 8,4 procent van de markt. De volledige prognose is voor abonnees te vinden op carmonitor.nl.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding