Door die ‘Chinese toename’, die komt na maanden van desastreuze verkoopcijfers, heeft JLR de maand juli ook weer eens positief af weten te sluiten. De merken verkochten samen 37.945 auto’s, dat is vijf procent meer dan in dezelfde maand in 2018. Land Rover deed het met een groei van 5,6 procent naar 26.559 stuks wat beter dan Jaguar dat met 11.386 exemplaren 3,6 procent hoger uitkwam. Door de slechte gang van zaken aan het begin van dit jaar liggen de verkopen van beide merken over de eerste zeven maanden nog wel 8,3 procent onder het niveau van een jaar eerder.

Verkoopdirecteur Felix Brautigam hoopt nu verder door te kunnen bouwen op het momentum in China en ook in Groot-Brittannië zelf. De recent gelanceerde modellen voor Land Rover en het aanhoudende succes van de Jaguar I-Pace moeten daar een flinke bijdrage aan kunnen leveren, denkt hij.