Ferrari schroeft verwachtingen voor 2019 op

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari doet goede zaken en schroeft daarom de winstverwachting voor heel 2019 op. Ook over de omzet is de beursgenoteerde onderneming positiever gestemd dan voorheen.

In het derde kwartaal klom de omzet met ruim 9 procent tot 915 miljoen euro. Ferrari leverde in de afgelopen periode 2474 auto’s af bij klanten. Dat is ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Het ging bijvoorbeeld om goede verkopen van de modellen Ferrari Portofino en 812 Superfast.

Ferrari rekent nu op een operationeel resultaat van bijna 1,3 miljard euro, terwijl eerder hooguit 1,25 miljard euro werd voorspeld. Voor de jaaromzet werd de verwachting opgeschroefd naar 3,7 miljard euro. Hier werd eerder op meer dan 3,5 miljard euro gerekend.

Verkoop Nederland

Over het derde kwartaal verkocht Ferrari 2.474 auto’s, een plus van 9%. In ons land staat de teller na de eerste 10 maanden op 37 stuks, en dat zijn er 10 minder dan over dezelfde periode van vorig jaar. Er werden 50% minder auto’s van het model 488 verkocht, en 67% minder van het type GTC4Lusso. In Nederland is de Portofino met 18 stuks het best verkochte model.

In een reactie naar Automobiel Management laat woordvoerder Arvid Mentink weten dat de levering van het model 488 gestopt is, wat de teruglopende verkoopcijfers verklaart. De opvolger F8 Tributo staat in de startblokken en de productie daarvan is inmiddels gestart. Buiten dat zijn de buitenlandse registraties niet in de cijfers opgenomen, aldus Mentink. Over die aantallen worden geen uitspraken gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ferrari schroeft verwachtingen voor 2019 op - Automobielmanagement.nl

Ferrari schroeft verwachtingen voor 2019 op

De Italiaanse sportwagenfabrikant Ferrari doet goede zaken en schroeft daarom de winstverwachting voor heel 2019 op. Ook over de omzet is de beursgenoteerde onderneming positiever gestemd dan voorheen.

In het derde kwartaal klom de omzet met ruim 9 procent tot 915 miljoen euro. Ferrari leverde in de afgelopen periode 2474 auto’s af bij klanten. Dat is ruim 9 procent meer dan een jaar eerder. Het ging bijvoorbeeld om goede verkopen van de modellen Ferrari Portofino en 812 Superfast.

Ferrari rekent nu op een operationeel resultaat van bijna 1,3 miljard euro, terwijl eerder hooguit 1,25 miljard euro werd voorspeld. Voor de jaaromzet werd de verwachting opgeschroefd naar 3,7 miljard euro. Hier werd eerder op meer dan 3,5 miljard euro gerekend.

Verkoop Nederland

Over het derde kwartaal verkocht Ferrari 2.474 auto’s, een plus van 9%. In ons land staat de teller na de eerste 10 maanden op 37 stuks, en dat zijn er 10 minder dan over dezelfde periode van vorig jaar. Er werden 50% minder auto’s van het model 488 verkocht, en 67% minder van het type GTC4Lusso. In Nederland is de Portofino met 18 stuks het best verkochte model.

In een reactie naar Automobiel Management laat woordvoerder Arvid Mentink weten dat de levering van het model 488 gestopt is, wat de teruglopende verkoopcijfers verklaart. De opvolger F8 Tributo staat in de startblokken en de productie daarvan is inmiddels gestart. Buiten dat zijn de buitenlandse registraties niet in de cijfers opgenomen, aldus Mentink. Over die aantallen worden geen uitspraken gedaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding