De grossiersorganisatie had een optie genomen op meer dan achthonderd vierkante meter, vrijwel de gehele hal 3. De terugtrekking komt minder dan anderhalve maand voor Autoprof Hardenberg. "Het is een illusie om te denken dat je zo kort voor de beurs nog een complete hal zult verhuren aan andere gegadigden", licht organisator Geert Huising toe. Hij zegt "uiteraard" teleurgesteld te zijn. "Dit is niet wat je hoopt. Anderzijds heb ik voldoende realiteitszin voor de situatie waarin de branche momenteel verkeert. Ik respecteer de besluiten die daar soms het gevolg van zijn. Tegelijk blijf ik het belang benadrukken om juist nu zichtbaar aanwezig te zijn in de markt en face to face zaken te doen. Onze vakbeurzen bieden ruime gelegenheid voor live-communicatie."

In reactie op het wegvallen van AD Nederland heeft de organisatie besloten om hal 1 – gewijd aan schadeherstel – over te hevelen naar de nieuwe hal 6. De oorspronkelijk, in die ruimte ingedeelde, exposanten verhuizen naar hal 3, die gereserveerd was voor ADN. Positief effect van de krimp en verschuivingen is volgens Huising dat de logistiek en standopbouw straks gestroomlijnder kunnen verlopen.

Overigens is er ook genoeg goed nieuws te melden vanuit Hardenberg. Eerdere inschrijvers waren onder anderen Rijpma Equipment, Hamer Automotive, Autosoft, A2SP, Continental Banden Groep, Kristal Coatings en de Vrooam Groep. Daarmee komt het totale aantal exposanten nu op 225, inclusief bedrijven die participeren bij een grote grossier. Alles bij elkaar verwacht Huising netto ruim achtduizend vierkante meter expositieruimte te zullen krijgen, verdeeld over vijf hallen

De belangstelling zal niet onderdoen voor de vorige uitvoering, gezien de meer dan 125 duizend adressen die zijn aangeleverd door de exposanten. Vandaag is de laatste dag voor die mogelijkheid, daarna laat Evenementenhal Hardenberg de gegevens ontdubbelen. Vorig jaar ging het om 83 duizend adressen, waarvan er na ontdubbeling 45 duizend overbleven. Huising benadrukt dat zowel aan de zijde van de exposanten als bij de organisatie strenger zal worden geselecteerd. Dat moet de kwaliteit van de bezoekers op een nog hoger peil brengen.

Autoprofessioneel en Schadeherstel Vakbeurs Hardenberg vindt plaats van 20 t/m 23 oktober aanstaande.