Dat zei Van der Kwast tegen het magazine Effect van de vereniging van effectenbezitters VEB. Op de opmerking dat de autoverkopen in Nederland maar niet willen aantrekken, zegt de man (die in 2008 een salaris van 547 duizend euro ontving): "Geld verdien je slechts voor een beperkt deel met de verkoop van nieuwe auto’s." Een reden dat autobedrijven te weinig op de verkoop van nieuwe auto’s verdienen, is dat de branche in een langdurig saneringsproces zit, denkt Van der Kwast. Er zijn veel te veel aanbieders, meent hij. "Van de ruim drieduizend dealervestigingen moeten er duizend verdwijnen. Maar of dat in die mate gebeurt en hoe lang dat proces gaat duren, weet ik niet. Je hebt haast een shovel nodig om al die overbodige showrooms te laten verdwijnen of er een andere bestemming aan te geven."
In de eerste helft van 2008 boekte Stern Groep ruim 500 miljoen omzet en in de eerste helft van 2009 zo’n 100 miljoen minder. Van der Kwast:  "Toch maken we nog winst omdat we weten aan welke knoppen we moeten draaien en wanneer. Bijvoorbeeld door te zorgen dat de voorraden beperkt blijven, de omloopsnelheid op peil blijft, door te zorgen dat je zaken onder controle zijn, en dat het aantal personeelsleden relatief laag is." Hij is al aan het saneren sinds hij aantrad, in 1993. "We hebben geen jaar niet gesaneerd. Ik kocht toen het eerste autobedrijf in Amsterdam. Sindsdien hebben we vijftig, zestig overnames gedaan, tweederde van die bedrijven kon het zelfstandig niet redden. We hebben ook een aantal bedrijven ‘van de bank gekocht’. Dat doen we al heel lang."
De koers van Stern is inmiddels opgelopen tot 16,50 euro per 31 oktober. Van der Kwast. "We hebben onze voorraden nieuwe auto’s in een jaar afgebouwd van 120 miljoen naar 60 miljoen en daarop weinig verliezen geleden. We hebben onroerend goed en een aantal benzinestations verkocht met een boekwinst. De conclusie van beleggers is dan dat het eigen vermogen van Stern weinig lucht bevat. Het aandeel is nog steeds niet hoog gewaardeerd. Ik heb zelf in november 2008 fors bijgekocht op een koers van rond de 15 euro."
Afgelopen week zei Van der Kwast in een interview met ANP in gesprek te zijn met een ‘grote partij’ voor een volgende overname.  Van der Kwast wilde geen details geven over de overnamekandidaat. Maar het economische klimaat is volgens hem nu gunstig voor een grotere overname.