Frits Kroymans: Amerikanen sleurden mij mee

Frits Kroymans werkt achter de schermen aan een comeback, die draait om de vestiging in Hilversum.

"Maar geef me nog even rust. We hebben nog ongeveer een maand windstilte nodig", zegt de Gooise autohandelaar in De Gooi- en Eemlander. Een verslaggever van die krant had gisteren een spontaan gesprek met Kroymans in de Hilversumse Ferrari-showroom. Het is voor het eerst sinds het instorten van zijn auto-imperium dat de zwaar afgeschermde Kroymans zelf reageert.

Natuurlijk heeft ‘mister Ferrari’ een ellendig jaar achter de rug. Maar dat betekent niet dat hij als een geknakt man door het leven gaat, stelt De Gooi- en Eemlander vast. "Zo oogt de bijna zeventigjarige niet en zo uit hij zich al helemaal niet", aldus de krant. Kroymans, strijdlustig: "Ik ben niet zomaar een onnozele jongen die zich omver laat blazen door wat tegenwind en negatieve publiciteit."

Het rampjaar van Kroymans werd zondagavond nog eens belicht door het tv-programma Zembla – zonder weerwoord van Kroymans, ondanks dringende oproepen Uiteraard keek hij wel, maar inhoudelijk reageren kan hij ook nu niet. "Dat is gewoon niet handig." En over het programma zegt hij: "Typisch Vara." Toch slaagt hij er niet helemaal in zijn frustratie te verbergen, vindt De Gooi- en Eemlander. "Nergens hoor of lees je over wat ik hier in vijftig jaar heb opgebouwd. Het is alleen maar negatief. Maar het waren de Amerikanen die failliet gingen en mijn bedrijven hebben meegesleurd."

Kroymans maakt duidelijk dat zijn zakelijke wederopstanding draait om de vestiging in Hilversum, waar behalve zijn lievelingsmerk Ferrari ook Aston Martin en Jaguar aan de man worden gebracht. "Hier ga ik door, er komt groot nieuws aan."

De reacties op de website van De Gooi- en Eemlander zijn overigens vernietigend.  

Reacties

“wat tegenwind ” en ” niet onnozel”, passen voor mijnheer Kroymans’ situatie niet in 1 zin.

Geplaatst door: Bart op

” Mist ’n Ferrari” i.p.v. ” Mister Ferrari”

Geplaatst door: Bart op

Iemand die zoveel mensen ongelukkig heeft gemaakt en goed draaiende bedrijven naar de fillistijnen heeft geholpen mag nooit meer een bedrijf beginnen of ergens adviseur gaan spelen .

Geplaatst door: Johan op

hij wist zo goed hoe de kia dealers het moesten doen
later zegt hij in de telegraaf:we hadden nooit in de retail gemoeten

Geplaatst door: andries op

Neen,voor “onnozel” en “geknakt” hoeft hij niet door te gaan.Indien wettelijk ;privè wèl.Vara ?? Ook hier heeft hij niet opgelet,want ’t was de VPRO ! En dan is er nog ’t verschil tussen “onnozel” zijn of zich onnozel houden.En gaat hij in die nieuwe showroom ouwe kadetjes verkopen??
gr.

Geplaatst door: JP op

kroymans zou ALFA ROMEO in 2005 met 4500 eenhedenop jaarbasis Resutaat na 4 jaar 30 man op straat 0,3% merktaandeel en collegas met 32 jaar werkervaring in de WW . WAT EEN PATSER.

Geplaatst door: leo op

Heeft toch iets dementerends …..Dat je de hele wereld de schuld kan geven zonder je ervoor te schamen ….

Geplaatst door: Arie op Safarie op

Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging.

Geplaatst door: George V. op

Arrogantie
Het is bekend dat succes arrogant maakt. Machtige mensen kunnen gaan geloven dat ze boven de wet staan, dat ze meer kunnen maken dan anderen. Ze gebruiken hun macht om kritiek de kop in te drukken en dat brengt hen vroeg of laat in de problemen. Maar er zijn ook genoeg leiders die niet vinden dat ze onfeilbaar zijn.
B.V. Jim Kilts, voormalig topman van Gilette, zei: ik heb het vaak mis, maar ben altijd zeker van mijn zaak. Vastberaden maar altijd bereid om van koers te veranderen als nieuwe informatie daar aanleiding toe gaf.
En Maurice Levy: CEO van Publicis, zei,ik had het mis tegen zichzelf, zijn raad van bestuur en het publiek en meende het. In de jaren 90 was Publicis nog maar een kleine speler die internationaal uit wilde breiden. Levy ging in zee met het Amerikaanse True North en dat werd een drama.
Lees dit goe heer kroymans, door toe te geven dat de samenwerking een fout was, werd Levy niet gezien als slachtoffer maar als ambitieuze speler. Hij won daarna grote reclameprijzen en nam Saatchi and Saatchi, Leo Burnett en Digitas over.

Geplaatst door: George V. op

Ach kijk hem nou staan voor zijn tuinhuisje ter grootte van een normaal woonhuis. Oh oh wat hebben we een medelijden. Zijn zelfbeeld is helaas nog niks veranderd, evenals zijn prive vermogen. Graag alles afpakken, verkopen en de opbrengst verdelen onder de gedupeerden die werkloos thuiszitten maar die wel elke maand hun vaste lasten hebben!

Nee Frits, wat mij betreft ga je ECHT failliet!

Geplaatst door: WW op

Onze contacten dateren al van een aantal jaren terug, maar ik herinner me Frits Kroymans als een aimabel en integer mens, en ook als gedreven en inspirerend zakenman. Over het hoe en waarom van de teneergang is al genoeg gezegd, maar ik vermoed dat het vertrek in 2006 van de man die toch veel successen voor Kroymans heeft geboekt, Ton van Soest, allles te maken heeft met de koerswijziging die uiteindelijk tot de ondergang heeft geleid. “Verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid” heet dat dan, em daar heeft Van Soest zijn conclusie getrokken.
Dat had -los van de expansie op zich- nog niets te maken met de actuele problemen. Deze hebben namelijk niets met de expansie op zich te maken, Van Soest had m.i. de zaken aardig goed onder controle, maar wel alles met het financieringsbeleid en de risiscobereidheid in dat kader. Daarin is de laatste jaren een en ander scheef gegroeid, en natuurlijk zijn er (achteraf bezien) fouten gemaakt.
In goede tijden wordt zo’n ontwikkeling bewonderend als bedrijfsmatige topsport onder charismatisch leiderschap omschreven, en in slechte tijden heeft men er geen goed woord voor over.
Natuurlijk is de appel erg zuur voor de mensen die het treft, en dat zij het wegvallen van het directe contact met de leider juist nu graag zouden vasthouden, en het steekt hen dat Frits dat nu niet kan opbrengen, alleen al om praktische en misschien ook wel gezondheidsredenen.
Allemaal begrijpelijk, maar ik vind het niet op zijn plaats om daarmee Frits te veroordelen, want wie kan nu werkelijk een gewogen oordeel geven, en zijn er niet veel meer topondernemers -tot en met nota bene bankiers- die in deze tijden onderuit gaan op hun financieringsmodel?
En als men zich zorgen maakt of Frits wel genoeg ellende heeft mee gemaakt en zijn verantwoordelijkheden neemt: laat mij u vertellen dat dit een man niet bepaald in de koude kleren gaat zitten! Hij heeft bovendien onnoemelijk grote bedragen uit privé vermogen tot op het laatste moment nog in het bedrijf gepompt, en alles bewogen wat in zijn vermogen lag om de zaak nog te redden.
Dat er niettemin nog wat over is en hij privé verder kan, is hem van harte gegund. Dat hij nog volop goede vrienden heeft, die hem ook in tijden van nood bij blijven staan en in staat stellen meteen weer met een bedrijf te starten, vind ik zelfs geweldig. Het zegt iets over zijn vrienden, maar evenveel over Frits zelf!

Ik wens alle direct en indirect betrokkenen sterkte en uit de grond van mijn hart toe dat men snel zijn leven weer op zal kunnen pakken en nieuwe richting geven!

Willem Wunderink

Geplaatst door: Willem Wunderink op

Een ondernemer die in staat is om succesvol autonoom te groeien is niet per definitie geschikt een onderneming te leiden welke acquisitie als groeistrategie heeft. Groei op basis van acquisitie vraagt om ondernemers met een sterk ontwikkeld besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid waarbij het uitgangspunt het vinden van synergie is. Het lijkt erop dat Dhr. Kroymans meer een vechters mentaliteit heeft (alleen winnen als een ander verliest) dan een verantwoordelijke strateeg. Ik vind het opvallen dat er vele ‘gewone’ mensen boos op hem zijn en veel bobo’s hem op handen dragen. Dat moet toch iets over de persoon Kroymans zeggen.
Hopelijk heet Dhr. Kroymans een les geleerd en zet hij nu zijn kwaliteiten in om een mooie duurzame onderneming op te zetten waar veel mensen met plezier zullen werken.

Geplaatst door: van Geer op

Mensen schrijf jullie frustraties op papier zonder ze te publiceren en kijk er over een jaar nog eens na dan kom je er misschien achter wat jezelf verkeerd gedaan hebt en kan je misschien zelf weer wat van leren. Frits en zijn mensen wens ik weer heel veel succes. Want in het verleden hebben ze het ook goed gedaan en hebben er ook heel veel mensen en bedrijven heel veel geld aan Kroymans verdient.

Geplaatst door: Cees T op

Het is zo jammer om als doorgewinterde klant en die hard fan van het merk Corvette over de drempel van het Kroymans filiaal langs de A2 in Breukelen te stappen en dan compleet en totaal genegeerd te worden door het verkopende personeel. Alsof je een parasiet bent. Dus meneer Kroymans, ALS u een nieuw bedrijf gaat starten, zou ik als ik u was eens extra aandacht besteden aan hoe uw verkopend personeel om moet gaan met potentiële klanten die wat te besteden hebben en die hart hebben voor een automerk. U heeft zeker ook nog nooit gehoord van de stelregel dat je 80 % van je omzet uit 20 % van je klantenbestand kunt halen. Maarja, als je niet weet hoe je je vaste klanten moet behandelen, dan wordt het natuurlijk nooit wat. Desalniettemin wens ik u veel sterkte met alles wat u nog wilt gaan ondernemen, het faillissement zal niet voor niets geweest zijn, alles heeft z’n redenen.

Geplaatst door: Do op

Beste Cees T,

Wat een bijzondere stelling dat wanneer er ‘heel veel mensen en bedrijven heel veel geld aan Kroymans verdient hebben’ dit betekent dat men het ‘goed heeft gedaan’. Wat is dan uw mening over ‘hoe goed’ Kroymans het gedaan heeft nu ‘veel mensen zonder werk zitten, of met zware verliezen te kampen hebben, of een auto gekocht betaald hebben maar waar nog geen BPM voor is afgedragen, of hun bedrijf failliet is gegaan en het feit dat alle belastingbetalende Nederlanders opdraaien voor een deel van de kosten van het faillissement?

Geplaatst door: Leeuwenstein op
Frits Kroymans: Amerikanen sleurden mij mee - Automobielmanagement.nl

Frits Kroymans: Amerikanen sleurden mij mee

Frits Kroymans werkt achter de schermen aan een comeback, die draait om de vestiging in Hilversum.

"Maar geef me nog even rust. We hebben nog ongeveer een maand windstilte nodig", zegt de Gooise autohandelaar in De Gooi- en Eemlander. Een verslaggever van die krant had gisteren een spontaan gesprek met Kroymans in de Hilversumse Ferrari-showroom. Het is voor het eerst sinds het instorten van zijn auto-imperium dat de zwaar afgeschermde Kroymans zelf reageert.

Natuurlijk heeft ‘mister Ferrari’ een ellendig jaar achter de rug. Maar dat betekent niet dat hij als een geknakt man door het leven gaat, stelt De Gooi- en Eemlander vast. "Zo oogt de bijna zeventigjarige niet en zo uit hij zich al helemaal niet", aldus de krant. Kroymans, strijdlustig: "Ik ben niet zomaar een onnozele jongen die zich omver laat blazen door wat tegenwind en negatieve publiciteit."

Het rampjaar van Kroymans werd zondagavond nog eens belicht door het tv-programma Zembla – zonder weerwoord van Kroymans, ondanks dringende oproepen Uiteraard keek hij wel, maar inhoudelijk reageren kan hij ook nu niet. "Dat is gewoon niet handig." En over het programma zegt hij: "Typisch Vara." Toch slaagt hij er niet helemaal in zijn frustratie te verbergen, vindt De Gooi- en Eemlander. "Nergens hoor of lees je over wat ik hier in vijftig jaar heb opgebouwd. Het is alleen maar negatief. Maar het waren de Amerikanen die failliet gingen en mijn bedrijven hebben meegesleurd."

Kroymans maakt duidelijk dat zijn zakelijke wederopstanding draait om de vestiging in Hilversum, waar behalve zijn lievelingsmerk Ferrari ook Aston Martin en Jaguar aan de man worden gebracht. "Hier ga ik door, er komt groot nieuws aan."

De reacties op de website van De Gooi- en Eemlander zijn overigens vernietigend.  

Reacties

“wat tegenwind ” en ” niet onnozel”, passen voor mijnheer Kroymans’ situatie niet in 1 zin.

Geplaatst door: Bart op

” Mist ’n Ferrari” i.p.v. ” Mister Ferrari”

Geplaatst door: Bart op

Iemand die zoveel mensen ongelukkig heeft gemaakt en goed draaiende bedrijven naar de fillistijnen heeft geholpen mag nooit meer een bedrijf beginnen of ergens adviseur gaan spelen .

Geplaatst door: Johan op

hij wist zo goed hoe de kia dealers het moesten doen
later zegt hij in de telegraaf:we hadden nooit in de retail gemoeten

Geplaatst door: andries op

Neen,voor “onnozel” en “geknakt” hoeft hij niet door te gaan.Indien wettelijk ;privè wèl.Vara ?? Ook hier heeft hij niet opgelet,want ’t was de VPRO ! En dan is er nog ’t verschil tussen “onnozel” zijn of zich onnozel houden.En gaat hij in die nieuwe showroom ouwe kadetjes verkopen??
gr.

Geplaatst door: JP op

kroymans zou ALFA ROMEO in 2005 met 4500 eenhedenop jaarbasis Resutaat na 4 jaar 30 man op straat 0,3% merktaandeel en collegas met 32 jaar werkervaring in de WW . WAT EEN PATSER.

Geplaatst door: leo op

Heeft toch iets dementerends …..Dat je de hele wereld de schuld kan geven zonder je ervoor te schamen ….

Geplaatst door: Arie op Safarie op

Wanneer je een fout toegeeft, ben je weer iets wijzer dan toen je hem beging.

Geplaatst door: George V. op

Arrogantie
Het is bekend dat succes arrogant maakt. Machtige mensen kunnen gaan geloven dat ze boven de wet staan, dat ze meer kunnen maken dan anderen. Ze gebruiken hun macht om kritiek de kop in te drukken en dat brengt hen vroeg of laat in de problemen. Maar er zijn ook genoeg leiders die niet vinden dat ze onfeilbaar zijn.
B.V. Jim Kilts, voormalig topman van Gilette, zei: ik heb het vaak mis, maar ben altijd zeker van mijn zaak. Vastberaden maar altijd bereid om van koers te veranderen als nieuwe informatie daar aanleiding toe gaf.
En Maurice Levy: CEO van Publicis, zei,ik had het mis tegen zichzelf, zijn raad van bestuur en het publiek en meende het. In de jaren 90 was Publicis nog maar een kleine speler die internationaal uit wilde breiden. Levy ging in zee met het Amerikaanse True North en dat werd een drama.
Lees dit goe heer kroymans, door toe te geven dat de samenwerking een fout was, werd Levy niet gezien als slachtoffer maar als ambitieuze speler. Hij won daarna grote reclameprijzen en nam Saatchi and Saatchi, Leo Burnett en Digitas over.

Geplaatst door: George V. op

Ach kijk hem nou staan voor zijn tuinhuisje ter grootte van een normaal woonhuis. Oh oh wat hebben we een medelijden. Zijn zelfbeeld is helaas nog niks veranderd, evenals zijn prive vermogen. Graag alles afpakken, verkopen en de opbrengst verdelen onder de gedupeerden die werkloos thuiszitten maar die wel elke maand hun vaste lasten hebben!

Nee Frits, wat mij betreft ga je ECHT failliet!

Geplaatst door: WW op

Onze contacten dateren al van een aantal jaren terug, maar ik herinner me Frits Kroymans als een aimabel en integer mens, en ook als gedreven en inspirerend zakenman. Over het hoe en waarom van de teneergang is al genoeg gezegd, maar ik vermoed dat het vertrek in 2006 van de man die toch veel successen voor Kroymans heeft geboekt, Ton van Soest, allles te maken heeft met de koerswijziging die uiteindelijk tot de ondergang heeft geleid. “Verschil van inzicht omtrent het te voeren beleid” heet dat dan, em daar heeft Van Soest zijn conclusie getrokken.
Dat had -los van de expansie op zich- nog niets te maken met de actuele problemen. Deze hebben namelijk niets met de expansie op zich te maken, Van Soest had m.i. de zaken aardig goed onder controle, maar wel alles met het financieringsbeleid en de risiscobereidheid in dat kader. Daarin is de laatste jaren een en ander scheef gegroeid, en natuurlijk zijn er (achteraf bezien) fouten gemaakt.
In goede tijden wordt zo’n ontwikkeling bewonderend als bedrijfsmatige topsport onder charismatisch leiderschap omschreven, en in slechte tijden heeft men er geen goed woord voor over.
Natuurlijk is de appel erg zuur voor de mensen die het treft, en dat zij het wegvallen van het directe contact met de leider juist nu graag zouden vasthouden, en het steekt hen dat Frits dat nu niet kan opbrengen, alleen al om praktische en misschien ook wel gezondheidsredenen.
Allemaal begrijpelijk, maar ik vind het niet op zijn plaats om daarmee Frits te veroordelen, want wie kan nu werkelijk een gewogen oordeel geven, en zijn er niet veel meer topondernemers -tot en met nota bene bankiers- die in deze tijden onderuit gaan op hun financieringsmodel?
En als men zich zorgen maakt of Frits wel genoeg ellende heeft mee gemaakt en zijn verantwoordelijkheden neemt: laat mij u vertellen dat dit een man niet bepaald in de koude kleren gaat zitten! Hij heeft bovendien onnoemelijk grote bedragen uit privé vermogen tot op het laatste moment nog in het bedrijf gepompt, en alles bewogen wat in zijn vermogen lag om de zaak nog te redden.
Dat er niettemin nog wat over is en hij privé verder kan, is hem van harte gegund. Dat hij nog volop goede vrienden heeft, die hem ook in tijden van nood bij blijven staan en in staat stellen meteen weer met een bedrijf te starten, vind ik zelfs geweldig. Het zegt iets over zijn vrienden, maar evenveel over Frits zelf!

Ik wens alle direct en indirect betrokkenen sterkte en uit de grond van mijn hart toe dat men snel zijn leven weer op zal kunnen pakken en nieuwe richting geven!

Willem Wunderink

Geplaatst door: Willem Wunderink op

Een ondernemer die in staat is om succesvol autonoom te groeien is niet per definitie geschikt een onderneming te leiden welke acquisitie als groeistrategie heeft. Groei op basis van acquisitie vraagt om ondernemers met een sterk ontwikkeld besef van maatschappelijke verantwoordelijkheid waarbij het uitgangspunt het vinden van synergie is. Het lijkt erop dat Dhr. Kroymans meer een vechters mentaliteit heeft (alleen winnen als een ander verliest) dan een verantwoordelijke strateeg. Ik vind het opvallen dat er vele ‘gewone’ mensen boos op hem zijn en veel bobo’s hem op handen dragen. Dat moet toch iets over de persoon Kroymans zeggen.
Hopelijk heet Dhr. Kroymans een les geleerd en zet hij nu zijn kwaliteiten in om een mooie duurzame onderneming op te zetten waar veel mensen met plezier zullen werken.

Geplaatst door: van Geer op

Mensen schrijf jullie frustraties op papier zonder ze te publiceren en kijk er over een jaar nog eens na dan kom je er misschien achter wat jezelf verkeerd gedaan hebt en kan je misschien zelf weer wat van leren. Frits en zijn mensen wens ik weer heel veel succes. Want in het verleden hebben ze het ook goed gedaan en hebben er ook heel veel mensen en bedrijven heel veel geld aan Kroymans verdient.

Geplaatst door: Cees T op

Het is zo jammer om als doorgewinterde klant en die hard fan van het merk Corvette over de drempel van het Kroymans filiaal langs de A2 in Breukelen te stappen en dan compleet en totaal genegeerd te worden door het verkopende personeel. Alsof je een parasiet bent. Dus meneer Kroymans, ALS u een nieuw bedrijf gaat starten, zou ik als ik u was eens extra aandacht besteden aan hoe uw verkopend personeel om moet gaan met potentiële klanten die wat te besteden hebben en die hart hebben voor een automerk. U heeft zeker ook nog nooit gehoord van de stelregel dat je 80 % van je omzet uit 20 % van je klantenbestand kunt halen. Maarja, als je niet weet hoe je je vaste klanten moet behandelen, dan wordt het natuurlijk nooit wat. Desalniettemin wens ik u veel sterkte met alles wat u nog wilt gaan ondernemen, het faillissement zal niet voor niets geweest zijn, alles heeft z’n redenen.

Geplaatst door: Do op

Beste Cees T,

Wat een bijzondere stelling dat wanneer er ‘heel veel mensen en bedrijven heel veel geld aan Kroymans verdient hebben’ dit betekent dat men het ‘goed heeft gedaan’. Wat is dan uw mening over ‘hoe goed’ Kroymans het gedaan heeft nu ‘veel mensen zonder werk zitten, of met zware verliezen te kampen hebben, of een auto gekocht betaald hebben maar waar nog geen BPM voor is afgedragen, of hun bedrijf failliet is gegaan en het feit dat alle belastingbetalende Nederlanders opdraaien voor een deel van de kosten van het faillissement?

Geplaatst door: Leeuwenstein op