Dit groene portfolio bestaat voor 24% uit elektrische voertuigen (EV), 76% uit hybride elektrische voertuigen (HEV) en plug-in hybride voertuigen (PHEV), in 13 landen in Europa. De opbrengst van de obligaties wordt uitsluitend gebruikt om deze voertuigen te financieren of te herfinancieren.

ALD noemt de uitgifte uniek omdat het Positive Impact Bond Framework van ALD Automotive op één lijn ligt met de ICMA Green Bond Principles en de Principles for Positive Impact Finance ontwikkeld door het VN-Milieuprogramma. Om hiervoor te kwalificeren heeft ALD Automotive Quantis, gespecialiseerd in duurzame strategie en oplossingen, in de hand genomen. Stéphane Renie, Hoofd Corporate Social Responsbility bij ALD S.A: "Met deze eerste Positive Impact Bond, kunnen wij onze duurzame groeistrategie verder brengen. Het helpt in de transitie naar duurzame mobiliteit en lage emissie voertuigen in het bijzonder."

ALD zegt graag koploper te willen zijn als het gaat om elektrisch rijden en alternatieve manieren van reizen. Om dit te benadrukken wordt morgen, op de Dag van de Duurzaamheid, medewerkers en relaties van ALD Automotive Nederland gestimuleerd om met zo weinig mogelijk CO2-uitstoot naar het werk te reizen.