Door het proces van auto kiezen te vereenvoudigen hoopt men nieuwe consumenten te bereiken en meer leads generen voor autodealers.

In de uitvoering zal de content van zustermerk AutoWeek nog beter worden benut. Zo kan voortaan behalve op merk en model ook worden gezocht aan de hand van testverslagen of bezoekersreviews op autoweek.nl. Ook worden bij een occasion direct de beoordelingen en technische specificaties getoond, zodat de consument gerichter kan zoeken.

 "We hebben alle autoportals ter wereld vergeleken en ontdekten daarbij dat ze qua functionaliteit eigenlijk allemaal vergelijkbaar zijn", aldus managing director Jan Wouter Kleinjan. "Uit onderzoek kwam bovendien naar voren dat we ongeveer de helft van de consumentenwensen niet konden vervullen. Met de compleet vernieuwde site bereiken we die consumenten wel." Volgens Kleinjan ziet een deel van de dealers zelfs anno 2013 nog steeds niet het belang van een goede online vertegenwoordiging.

Meer hierover in de Oliebollen-special van AM, die 20 december verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding