Ruim 200 duizend occasions geëxporteerd

Tot en met augustus zijn dit jaar volgens de data van BOVAG en RDC 202.139 gebruikte personenauto’s geëxporteerd. Dat is een kleine 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en het op één na hoogste aantal ooit voor de eerste acht maanden van een kalenderjaar. In augustus bedroeg de export 22.463 occasions, oftewel bijna 4 procent onder het niveau van augustus 2021.

ProMedia (2022)

In de eerste acht maanden van dit jaar was 54 procent van de geëxporteerde personenauto’s een benzineversie, terwijl dat in recente jaren steevast minder dan de helft was. Het dieselaandeel daalde dit jaar tot net onder 40 procent, tegen 45 procent een jaar geleden. In 2020 was dat tot en met augustus nog meer dan 51 procent. Ruim anderhalf procent van de export (oftewel 3.128 stuks) was een volledig elektrische personenauto. Een jaar geleden waren dat er 1.975, goed voor 1 procent van de totale export.

Bestelauto’s

Er werden tot en met augustus dit jaar ook nog eens 29.599 gebruikte bestelwagens uitgevoerd, 4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vorige maand betrof het 3.246 geëxporteerde bestelauto’s; bijna 150 meer dan in augustus 2021. Diesels hebben met een aandeel van 97 procent de overhand. Net als vorig jaar werden dit jaar in die periode eveneens 122 elektrische bestellers geëxporteerd. Dat aantal betekent een EV-aandeel van 0,4 procent in de totale export van lichte bedrijfswagens.

Lees ook:
Import occasions met ruim 21 procent gedaald

Ruim 200 duizend occasions geëxporteerd - Automobielmanagement.nl

Ruim 200 duizend occasions geëxporteerd

Tot en met augustus zijn dit jaar volgens de data van BOVAG en RDC 202.139 gebruikte personenauto’s geëxporteerd. Dat is een kleine 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar en het op één na hoogste aantal ooit voor de eerste acht maanden van een kalenderjaar. In augustus bedroeg de export 22.463 occasions, oftewel bijna 4 procent onder het niveau van augustus 2021.

ProMedia (2022)

In de eerste acht maanden van dit jaar was 54 procent van de geëxporteerde personenauto’s een benzineversie, terwijl dat in recente jaren steevast minder dan de helft was. Het dieselaandeel daalde dit jaar tot net onder 40 procent, tegen 45 procent een jaar geleden. In 2020 was dat tot en met augustus nog meer dan 51 procent. Ruim anderhalf procent van de export (oftewel 3.128 stuks) was een volledig elektrische personenauto. Een jaar geleden waren dat er 1.975, goed voor 1 procent van de totale export.

Bestelauto’s

Er werden tot en met augustus dit jaar ook nog eens 29.599 gebruikte bestelwagens uitgevoerd, 4 procent minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Vorige maand betrof het 3.246 geëxporteerde bestelauto’s; bijna 150 meer dan in augustus 2021. Diesels hebben met een aandeel van 97 procent de overhand. Net als vorig jaar werden dit jaar in die periode eveneens 122 elektrische bestellers geëxporteerd. Dat aantal betekent een EV-aandeel van 0,4 procent in de totale export van lichte bedrijfswagens.

Lees ook:
Import occasions met ruim 21 procent gedaald