Dutch Car Traders werd twee jaar geleden opgericht, om voor de buitenwereld een kwaliteitskeurmerk aan de branche te kunnen hangen. Het initiatief leidde in maart 2012 tot de bouw van een internetplatform. Aansluitend is in september van dat jaar een proefperiode in Nederland gestart. De vereniging telt momenteel vijftien leden, die samen goed zijn voor 65 duizend verhandelde occasions per jaar. Het bestuur denkt dat de vereniging een belangrijke rol gaat spelen in de internationale autohandel.

In een gesprek met Automobiel Management maken Voorzitter Arno Cloosterman en bestuurslid Sander de Jong de balans van hun vereniging op. En die positief: "De markt is weliswaar slecht maar onze leden doen het naar verhouding goed."

Meer hierover in de Oliebollen-special van AM, die 20 december verschijnt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding