Uit de meest recente Marktmonitor van de occasionsite blijkt dat halverwege 2013 (juni) het doorsnee prijspeil het laagst was: 11.318 euro. In de maanden erna was er een bescheiden toename.

Opvallend is de bovengemiddeld sterk gedaalde vraag  naar kleine auto’s in december, met 11,3 procent. De afschaffing van het belastingvoordeel van deze auto’s per 1 januari 2014 lijkt hier zijn invloed te hebben. Sowieso daalde in de laatste maand van het jaar de vraag in alle autosegmenten. Het luxe segment (-3,9 procent) ondervond procentueel de minste teruggang. In de top vijf binnen de categorie tot tien jaar onttrok alleen de Audi A4 zich aan de prijsdaling.

De indexen zijn berekend op basis van circa tweehonderdduizend gebruikte auto’s uit de AutoScout24-database in Nederland.

AutoScout24 Marktmonitor december 2013.