Autoveiling Verkoopservice biedt particulieren en niet-RDW-erkende bedrijven de mogelijkheid om hun auto te laten veilen tegen betaling. Iedere aangeboden personenwagen wordt op locatie geïnspecteerd, gedetailleerd beschreven en voorzien van garantie. Aan de hand van deze beschrijving wordt de auto online geveild en verkocht aan autobedrijven in heel Europa.

Vanaf 1 februari dient de verkoper, nadat overeenstemming is bereikt over de prijs, de auto in te leveren bij een Vakgarage in de buurt. Na het technisch akkoord van de Vakgarages worden de verkopers per direct door Autoveiling Nederland uitbetaald. Christien den Uil, voorzitter Stichting Vakgarage: "Voor onze leden is het een extra dienst en een extra contactmoment met een autorijder uit de regio die wellicht in de markt is voor een andere auto."