Gemiddelde prijs occasion AutoScout24 iets gedaald

De gemiddelde prijs van een op AutoScout24 Nederland aangeboden occasion is in april 2014 licht gedaald, naar 11.420 euro. In maart was dat 11.470 euro.

Uit de maandelijkse Marktmonitor van de website blijkt dat medio april de gemiddelde vraagprijs precies op het niveau van 2013 lag. In de maanden januari, februari en maart was de vraagprijs juist zo’n vijfhonderd euro lager.

Net als elk voorjaar is ook afgelopen maand de vraag naar sportauto’s flink gestegen, met 8,2%. De grootste sprong in vraag maakt de Ford Mustang: +37%. Bij de segmenten SUV/Off-road (-4,1%) en middenklasse (-3%) daarentegen zakte de vraag. De top-vijf van auto’s tot vijf jaar wordt bij AutoScout24 in Nederland aangevoerd door de Volkswagen Golf, gevolgd door de BMW 3-serie, Audi A4, Audi A3 en BMW 5-serie.

Gemiddelde prijs occasion AutoScout24 iets gedaald - Automobielmanagement.nl

Gemiddelde prijs occasion AutoScout24 iets gedaald

De gemiddelde prijs van een op AutoScout24 Nederland aangeboden occasion is in april 2014 licht gedaald, naar 11.420 euro. In maart was dat 11.470 euro.

Uit de maandelijkse Marktmonitor van de website blijkt dat medio april de gemiddelde vraagprijs precies op het niveau van 2013 lag. In de maanden januari, februari en maart was de vraagprijs juist zo’n vijfhonderd euro lager.

Net als elk voorjaar is ook afgelopen maand de vraag naar sportauto’s flink gestegen, met 8,2%. De grootste sprong in vraag maakt de Ford Mustang: +37%. Bij de segmenten SUV/Off-road (-4,1%) en middenklasse (-3%) daarentegen zakte de vraag. De top-vijf van auto’s tot vijf jaar wordt bij AutoScout24 in Nederland aangevoerd door de Volkswagen Golf, gevolgd door de BMW 3-serie, Audi A4, Audi A3 en BMW 5-serie.