Het SUV-en offroadsegment valt op door een toegenomen vraag van 19,3%. Ook de compacte auto’s (15,5%) en de kleine auto’s (14,6%) zijn deze maand in trek.

De prijzen in de meeste segmenten zijn stabiel gebleven, met uitzondering van de MPV’s: die dalen in prijs met 2,5%. Overigens houdt januari 2015 de opwaartse trend vast die in mei vorig jaar werd ingezet. De gemiddelde prijs lag afgelopen maand op 12.033 euro.

De BMW X5 is de meest gezochte SUV van deze maand. Grootste stijger is de Nissan Qashqai: 28,2% meer vraag dan vorige maand. Auto van de maand januari is voor AutoScout24 de gebruikte Volvo XC90, die dankzij de introductie van zijn opvolger een verhoogde vraag genoot. De gemiddelde prijs bedroeg 20.404 euro. In januari is de snelst verkochte auto bij particulieren de Citroën C1. Autobedrijven verkopen de Peugeot 107 het snelst.

De indexen van AutoScout24 zijn berekend op basis van ongeveer 200 duizend gebruikte auto’s uit de AutoScout24 database in Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding