Het op een goede manier inruilen en verkopen van gebruikte auto’s wordt een steeds complexere aangelegenheid. Marktwaardes van auto’s veranderen snel en er zijn steeds meer modellen op de markt die om een gespecialiseerd afzetkanaal vragen. Waar de een geen gat ziet in bijvoorbeeld een hybride, kan een andere partij er geen genoeg van krijgen. Een diepgaande kennis van de markt is dus steeds belangrijker.

Omloopsnelheid

Jeroen van Hasselt, directeur van Bochane Groep: ‘’Wij willen ons concentreren op de verkoop van onze eigen merken: Renault, Dacia en Nissan. Daarnaast streven wij naar een goede omloopsnelheid en een kleine werkvoorraad.”

Inruilwaarde

BCA Autoveiling zal met zijn volledig geautomatiseerde taxatiesysteem door Bochane ingezet worden voor online taxaties. Er zal ook een beroep op BIDDO worden gedaan. Middels dit systeem komen er, dankzij de taxatie van vijf grote automotive partijen, gegarandeerd  minimaal 5 biedingen binnen 15 minuten.

Iede Aukema trots

Iede Aukema, directeur van BCA Autoveiling, is blij met de samenwerking: "We zijn er trots op dat Bochane, een van de grotere spelers op de Nederlandse markt, voor ons kiest als partner. Wekelijks werden de inruilauto’s van Bochane al door FleetSelect geveild via de bekende Bochane Groep Autoveiling. Nog steeds kunnen kopers eenvoudig bieden op de inruilauto’s van Bochane, alleen nu via BCA Autoveiling. Daarnaast biedt BCA Autoveiling de verkopers van Bochane een hoop gemak op het gebied van het bepalen van de juiste inruilprijs."