Cijfers laten zien dat met name kleinere nationale en internationale gespecialiseerde bedrijven de beste prijs betalen voor auto’s. Vaak heeft de eigenaar meerdere rollen. Naast het inkopen en verkopen van occasions stuurt hij een werkplaats aan of werkt erin mee. Hierdoor missen veel autobedrijven de auto’s waar ze interesse in hebben. Mobile Bidding lost dit probleem nu op, aldus Autorola.

Het systeem maakt het mogelijk om te bieden op alle veilingen van Autorola met een smartphone of tablet. Om ervoor te zorgen dat geen auto aan de aandacht ontsnapt kan iedere bieder alerts instellen. Hiermee krijgt hij voor elke auto een waarschuwing per e-mail en/of sms wanneer de auto’s waar hij interesse in heeft bijna van de veiling aflopen en wanneer ze overboden zijn.

Mobile Bidding is nu live in 12 Autorola landen en de andere 6 Europese landen volgen in de komende maanden. Dit maakt het dus ook mogelijk om op buitenlandse auto’s te bieden. In de eerste 2 maanden zag Autorola het aandeel van verkochte auto’s via Mobile Bidding verdubbelen. De verwachting is dat dit aantal nog veel harder gaat stijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding