Het zes jaar geleden opgerichte Auto1 verhandelde in 2016 meer dan 35.000 occasions en draaide daarmee een omzet van 1,5 miljard euro. In Duitsland zelf is het bedrijf bekend van Wir-Kaufen-Dein-Auto.de. In mei haalde Auto1 al 360 miljoen op bij een aantal financiers. De oprichters speelden met de gedachte om ook nog naar de beurs te gaan maar dat is met de investering door Softbank niet meer nodig.

Beursgang

"Met een beursgang zouden we waarschijnlijk net zo veel geld hebben opgehaald als we nu van Softbank ontvangen," zegt co-directeur Hakan Koc. Hij sluit echter een beursgang voor de verdere toekomst niet uit. Softbank haalde eerder de publiciteit door voor 1,4 miljard dollar een groot belang te kopen in Uber.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding