Dat blijkt ook uit de ruim 1,6 miljoen gratis voertuighistorierapporten van Carfax die vanaf de lancering vorig jaar via AutoTrack werden gedownload. Als enige autoplatform geeft AutoTrack met deze gratis service consumenten ook inzicht in internationale data.

Nooit eerder was de import van occasions zo hoog. Waar normaal gesproken niet meer dan 50.000 auto’s geïmporteerd werden, zijn dat er in dit eerste kwartaal ruim 61.000. Een recordaantal dus.
AutoTrack speelt hierop in door de samenwerking met Carfax, wereldwijd marktleider in voertuighistorierapporten, ook in 2018 voort te zetten. Uit een klantenonderzoek onder 5.600 consumenten blijkt verder dat consumenten de rapporten met een gemiddeld tevredenheidscijfer van 4,1 (op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 het hoogst is) als waardevolle toevoeging zien.

Continue verrijking rapporten

Carfax is continue bezig met het verzamelen van meer data en het verrijken van haar rapporten. Zo is er sinds deze maand ook een deel van de onderhoudsdata in te zien. De bedoeling is om dat deel de komende tijd te verhogen. Met het rapport krijgen autokopers onder andere informatie over onderhoud, APK-keuringen, kilometerstanden, voorgaande eigenaren en eventuele WOK-status (bij schade van een auto). Ook blijkt uit het rapport of de auto ooit als taxi of huurauto is gebruikt. Belangrijke informatie voor de koper, aangezien meer dan een derde van alle geïmporteerde auto’s uit de VS een negatief verleden heeft. De data helpt autokopers een betrouwbare aankoop te doen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding